Lütfen bekleyin..



“Çin aşısı güvenli, herkes aşı olmalı”

18 Ocak 2021, 16:47 - Okunma: 2522

Batman Siirt Muş Bölge Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta sağlıkçılara yönelik başlatılan Aşı uygulamasına tam destek verdiklerini belirterek kentte bulunan 650 Eczacı ve çalışanlarının da %40 düzeyinde aşı olduklarını belirterek toplumsal bağışıklığın sağlanması için en az %60-70 seviyesinde aşı yapılması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığının aşının yeni gelmesine rağmen bir günde 500 bin insanı aşılamasının da büyük bir başarı olduğunu belirten Başkan Adnan Bayhan bir çok ülkeyi geride bıraktıklarını ve yapılan çalışmaları desteklediklerini belirti. 
“BATMAN HALKINI AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Batman’da aşı olan ilk kişiler arasında yer alan Başkan Ecz. Adnan Bayhan açıklamasında “Dünyada en güvenli aşı Çin tarafından geliştirilen aşıdır. Çünkü Çin aşısı 50-60 yıldır yapılan geleneksel bir aşıdır. İnaktif aşı dediğimiz Ölü virüsten elde edilen aşıdır. Bunun yanında Almanya tarafından Biontek tarafından çıkan aşıdan kaynaklı ölümleri duyuyoruz. Büyük bir komplikasyon yaşandığı haberleri geliyor.

Biontek aşısının İlk defa denenen bir aşı olduğu için pek güvenli bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Ondan dolayı Ülkemiz tarafından anlaşma sağlanan Çin aşısını güvenli buluyorum. Hiç kimsenin toplumu yanlış yönlendirmesine gerek yoktur. Yapılan spekülasyonlar doğru değildir. Çin aşısının yararı illaki vardır. Yararı olmazsa bile biliyoruzki insana bir zararı olmayacak. Ben Batman’daki bütün sağlıkçılarımız başta olmak üzere halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. Bu illetten kurtulmamız için mutlaka Toplumsal bağışıklığı kazanmamız lazım. Hem kendimiz, hem sevdiklerimiz hemde tüm insanlık için aşılamayı hızlı bir şekilde yapmamız lazım.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=