Lütfen bekleyin..



Kozlukta Yapılan Dev Sağlık Kompleksi Tamamlandı

27 Aralık 2020, 14:13 - Okunma: 4490

Kozluk ilçemizde halkımıza daha nitelikli ve modern bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 10 Üniteli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezini barındıraniki bloktan oluşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Kompleksi binası tamamlanarak hizmete hazır duruma getirildi.

Kozluk Sağlıklı Yaşam Merkezi
Sağlıklı Yaşam Merkezimiz sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur. Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan merkezde; doktor, laboratuvar teknisyeni, psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, röntgen teknisyeni, hemşire ve ebe görev yapacaktır. 

Kozluk Aile Sağlığı Merkezi
 Aile Sağlığı Merkezinde 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamı verilecek olup, 6 aile hekimi 4 aile sağlığı çalışanı ile hizmet verecek. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetleri daha da güçlendirilmiştir.

112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu
Sağlık kompleksinde oluşturulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu; 11 personel, 2 adet tam donanımlı ambulans ile 7/24 hizmet usulünü esas alarak ilçe merkezi ile bağlı çevre köylere; nitelikli, hızlı ve ulaşılabilir acil hizmeti sunulacaktır.

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği (ADSP)
  Batman merkez Ağız ve Diş Sağlığı merkezimize bağlı olarak ilçemizde açılan 10 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 10 adet diş üniteli, 1 panoramik röntgen cihazı, 1 periapikal röntgen cihazı, 10 endomotor vb. son teknoloji cihazlarla donatılan merkezde; dolgu, kanal tedavisi, sabit ve hareketli protezler, diş taşı temizliği gibi tüm işlemler yapılabilecektir. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=