Lütfen bekleyin..



“Baro ve Avukatların sorunlarını çözmeye yönelik bir düzenleme değil”

12 Temmuz 2020, 15:11 - Okunma: 873

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz, Batman Barosu Eğitim Merkezi Başkanı Avukat Kutbettin Suçin, Çoklu Baro düzenlemesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu.Avukatlığın, Kamu hizmeti ve serbest bir meslek olduğunu belirten Suçin, “Barolar, Yasaların bir Meslek Kuruluşu olarak kendilerine yüklediği görevlerinin yanında, yargı

sisteminin bir parçası olarak Avukatların kurumsal örgütü niteliğindedir. Hukukun gelişmesine katkıda bulunurlar. Her Avukat Baroya Kayıtlı olmak zorundadır.” dedi.
“ÇOKLU BARO DÜZENLEMESİNE İTİRAZIMIZ VAR”
Çoklu Baro düzenlemesine itirazlarının olduğunu belirten; Batman Barosu Eğitim Merkezi Başkanı Avukat Kutbettin Suçin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Öncelikle Baro ne demektir Avukat ve Avukatlığın görevleri nelerdir onu izah etmekte fayda görüyorum. Baro, Avukatların kayıtlı olduğu Kamu Kurumu niteliğindeki bir Meslek kuruluşudur. Avukatlık; kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Avukatlığın amacı; hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların Adalet ve Hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır. Avukat bu amaçla hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis eder.”


“BARO ADİL YARGILANMANIN GÜVENCESİDİR”
“Barolar Ülkemizdeki Adil Yargılamanın güvencelerinden birisidir. Barolar siyasi bir oluşum değildir.” Diyen Batman Barosu Eğitim Merkezi Başkanı Avukat Kutbettin Suçin; “Bu Nedenle siyasi bir görüşü temsil etmezler. Yapılan bu düzenleme Maalesef Baroların ve Avukatların sorunlarını çözmeye yönelik bir düzenleme değil. Var olan Sorunlara başka Sorunlar da ekleyecektir diye düşünüyorum.” Dedi.
“YASA 80 BARO’NUN İTİRAZINA YAĞMEN TBMM’DE KABUL EDİLDİ”
Batman Barosu Eğitim Merkezi Başkanı Avukat Kutbettin Suçin açıklamasına şöyle devam etti; “Kamuoyunda çok konuşulan, Çoklu Baro düzenlemesini içeren Avukatlık Kanunu düzenlemesi, hemen hemen 80 Baro’nun itirazına rağmen TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenlemeyle beş bin avukatı geçen illerde 2 bin avukatın imzasıyla yeni Barolar kurulabilecek. Şimdilik bu yasadan etkilenecek olan İstanbul, Ankara ve İzmir baroları olacak. Bunun sonucunda Büyük Baroların (İstanbul, Ankara İzmir) Türkiye Barolar Birliğinde Temsil gücü büyük oranda düşmüş olacak ve Küçük illerin(Sayısı Beş bin Avukatın altında olan) Barolarının TBB de Temsil gücü artacaktır. Yani TBB Başkanını artık Ankara, İstanbul ve İzmir seçemeyecek. Çünkü Daha önce Türkiye Barolar Birliğinde 138 delegeyle temsil edilen İstanbul 13, 53 delegeyle temsil edilen Ankara 7, 30 delegeyle temsil edilen İzmir 5 delegeyle temsil edilecek. Yine bu yasayla; Görev sürelerine bakılmaksızın tüm Barolarda Baro Başkanlığı seçimleri 2020 yılı Ekim ayının ilk haftasında, TBB Başkanlığı seçimleri ise 2020 yılı Aralık ayı içinde yapılacak.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=