Lütfen bekleyin..



SES Batman Şubesinden mobbing tepkisi

13 Mayıs 2020, 15:31 - Okunma: 713

Ses Batman Şube Başkanı Deniz Topkan açıklamasında Dünya COVİT ile mücadeleyi tercih ederken; Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü üyelerimize mobbing uygulayıp soruşturma açmayı tercih ediyor. diyerek duruma tepki gösterdi. Topkan "COVİD 19 salgınının dünyada ve ülkemizde yüzbinlerce can aldığı bir süreçte, Bilim Kurulu ve sağlık bakanlığı tarafından insan yaşamını önceleyen

 tedbirler ve düzenlemeler yapılırken bu salgınla mücadelede en ön safta yer alan Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerinin yükü kat ve kat artmıştır. Sendika olarak Pandemi sürecinde adı geçen iş kolumuzda iş verimini arttırma ve daha fazla insana destek sunma noktasında neler yapabiliriz üzerine tartışırken;

İlimizin en önemli kurumlarından olan, çocuk, yaşlı, engelli ve tüm dezavantajlı gruplara hizmet götüren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerİl Müdürü Ümit ÇİÇEK görevinin son dönemlerindekurumun iş ve amaçlarını bırakıp özveri ile emek sarf eden personellerine aşağıda belirtilen baskıları, mobbingleri uygulamayı ve soruşturmalar açmayı kendine görev edinmiştir.

· Kurumda çalışan personellere mobbing uygulayıp güç gösterisinde bulunmayı,

· Kurum bünyesinde çalışan üyelerimizi rotasyon adı altında bir nevi sürgün mantığıyla başka kuruluşlara göndererek iş barışını bozmayı amaç edinmiştir.

· Ailevi olarak kendisine yakın olan müracaatçıların dosyalarını yönetmelik ve kanunlara aykırı olarak öne çekmeye ve sonuçlandırma isteğine itiraz eden üyelerimize keyfi soruşturmalar açmıştır.

· Kanunlara aykırı ve evraklarla oynayarak açılan soruşturmalar İDARE MAHKEMESİNDEN dönmesine rağmen bu keyfi uygulamaları devam ettirmiştir.

· Salgın sürecinin hassasiyetini fırsat olarak görüp personeline karşı art niyetli hareket etmektedir.

· Sözlü ve keyfi talimatlarına uymayan Ek Ders, Asdep vb. benzeri iş güvencesi olmayan çalışanların SÖZLEŞMELERİNİ KEYFİ OLARAK SONLANDIRMAKTADIR.

· İdareci vasfıyla bağdaşmayan, akla ziyan bir düşünceye kapılarak özveri ile görevlerini yerine getirmeyi şiar edinmiş Ses üye ve temsilcilerine haddini aşan yaklaşımlar sergilemektedir." dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=