Lütfen bekleyin..



Öğretmenevinden yeşil çevre duyarlılığı

23 Nisan 2020, 13:23 - Okunma: 410

Batman öğretmenevi yaptığı açıklamada Öğretmenevi bahçesinde bulunan ve belirli bir süreden sonra sürüyen İran çamlarının yerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlatıldı. Kurum tarafından yapılan açıklamada "Batman ve çevresine yıllar önce ekilen İran Çamı dediğimiz türden ağaçlar belli bir yaştan sonra böceklenmeye başlanmaktadır. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı

Yurt-Kur Müdürlüğünde olduğu gibi bu ağaçların içinde oluşan böcekler ağaçların kabuk altına girerek bu ağaçların tamamını çürüterek kurutmaktadır. Yurt-Kur İl Müdürlüğü ile beraber yaptığımız birçok müdahaleye rağmen bu ağaçlar kurtarılamamaktadır. 

      Orman İl Müdürlüğü tarafından bu ağaçlar yerinde incelenmiş ve devrilme tehlike bulunduğundan kesilmeleri gerektiğine karar verilmiştir. Müdürlüğümüzce bu ağaçlar tamamen kuruyup eğrilmeye başlayınca sökülerek yerine yeni yetişkin ağaçlar ekilmektedir.

         Bu kapsamda 22.04.2020 tarihinde aynı şekilde iki ağacımız sökülerek yerine yeni ağaçlar ekilecektir. Batman Öğretmenevine bu sene kırkın üzerinde 3-4 yıllık yeni ağaçlar ekilmiştir. Amacımız bahçemizi daha çok yeşillendirmektir. Malabadi kafemiz ağaçlar kafenin içinde bırakılacak şekilde inşa edilerek Türkiye’de sayılı örneklerden biri olmuştur. Kurumumuz doğaya ve yeşille her zaman saygılı olmaya devam edecektir." denildi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=