Lütfen bekleyin..



Son gelişme… Batman'da Covit 19 vaka sayısı 50’yi 'buldu

11 Nisan 2020, 15:37 - Okunma: 1485

Vali Hulusi Şahin Tüm Dünyayı etkisi altına alan covit 19 pandemi salgınında Batmanda pozitif çıkan hasta sayısının 50’yi bulduğunu açıkladı.Valilik binasında kurum müdürleri ve sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ile hastane başhekimi ve doktorların katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Vali Hulusi Şahin Türkiye geneli vaka sayısında en iyi il 11 il arasındayken ne yazık ki son hafta vakalarda artış

olduğunu dile getirerek kentte bazı yaşanan aksaklıkların önüne geçebilmek için ve bunların önünü kesmek için gerekirse sert tedbirler alacakları mesajını verdi. Vali Şahin konuşmasında “ Maalesef Batman’daki Koronavirüse yakalanan hasta sayısı 50’yi buldu. Bu hiçte arzu ettiğimiz bir rakam değil. İzolasyonu daha fazla artırmamız gerekiyor. Hastalarımızın genel durumu kötü değil ama testleri pozitif çıktı. Batmanda test yapılan hasta sayısı 500 ü buldu. Bugün itibariyle Batman sağlık il müdürlüğü laboratuvar kurdu. Artık Batmanda da covit 19 testi yapılacak. Yine Batmanda tedaviye olumlu cevap veren 8 hasta iyileşerek taburcu oldu.


Vali Şahin konuşmasının devamında ' Hherkes kendi karantinasını oluşturun. Batmanda maske sıkıntısı yok. Binlerce maske dağıttık. Başta Atatürk parkı olmak üzere Parkların kapatılmasıyla ilgili bir karar alabiliriz. Çarşıda Gülistan caddesinde, parklarda yoğunluk görülüyor. Sıkı tedbirleri birazdan kamuoyuna açıklayacağız. Marketlere sıkı denetim yapıyoruz. Halen alınan tedbirlere riayet etmeyen iş yerleri var. Maskesiz Marketlere girişler yasaktır. Ve buna müsaade edenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Kurallara uymayan bir işletme kapatıldı. Buradan tekrar Batman halkına sesleniyorum. Herkes kendi tedbirini alsın. Vatandaşlar bize yardımcı olsun. Birazdan alınan kararları kamuoyuyla paylaşacağız.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurullah Polat
1622 gün önce
Medikal park hastanesi etrafındaki tum eczanelerden babam maske istedi yok dediler parasıyla dedi yok dediler 10 gun önce msj atım maske İcin cevap yomsayın valim
Akif
1627 gün önce
Bos yere disarda gezen cok sayida insan var, gerekli tedbirler alinmasa vaka sayilari artar.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=