Lütfen bekleyin..



Özel Zilan ve Batman hastanesi fark ücreti almayacak

02 Nisan 2020, 21:20 - Okunma: 7625

Batman’ın bünyesinde en çok Prof ve Doçent bulunduran özel sağlık kurumları Özel Batman ve Zilan Hastaneleri ortak karar alarak hastalardan muayene fark ücreti almayacaklarını yatan hastadan da sadece 100 TL alınacağını kamuoyuna duyurdular. Toplantıda Özel Batman Zilan ve Batman Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yavuz Tüzün, Özel Batman Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kılıç.

 Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ergün Tozkoparan, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı  Yrd. Doç. Dr. Hamdi Sözen,  İç Hastalıkları Uzmanı  Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Özer ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Beydilli ile birlikte son süreci değerlendirdi.  


“VATANDAŞLARA SAĞLIKTA BAŞARILI HİZMET” 
Ülkede yaşanan Koronavirüs süreci, halkın maddi anlamda yaşadığı sorunları göz önünde bulunduran Özel Zilan Hastanesi yönetim kurulu Başkanı Dr. Yavuz Tüzün 2 hastane adına örnek bir duyarlılığa imza attı.  Başkan Tüzün, ekonomik durumu göz önünde bulundurduklarını belirterek, bu süreçte hastalardan muayene fark ücreti alınmayacaklarını yatan hastadan da sadece 100 TL, yeşil kartlılardan ise sadece 50 TL ücret alınacağını söyledi.Hastanede basın toplantısı düzenleyen Özel Zilan Hastanesi yönetim kurulu Başkanı Dr. Yavuz Tüzün, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları da anlattı.


“KORONAVİRÜSE KARŞI TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
Koronavirüs için hızlı testlerin Batman'a geldiğini anlatan Tüzün, bu testlerin sadece 4 dakika içinde sonuç verdiğini söyledi. Tüzün ; " Ülke olarak içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak için vatandaşlarımızın da üzerine düşen görevi yerine getirmesini ve zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Şu anda Batman’da covid- 19 vaka sayısının az olması büyük bir avantaj. Ancak zaman içinde sayı her halükârda artacak. Biz bunun hazırlıklarını yaptık. Şu anda Sağlık Müdürlüğüyle, Bakanlıkla, diğer özel sağlık kurumlarıyla ve kamu hastaneleriyle toplantı yaptık. Batman için Bakanlığın ve Sağlık Müdürlüğünün belirlediği politikaları zaten doktor arkadaşları izah etti. Şu an şüpheli gördüğümüz vakayı Bölge Hastanesi doluncaya kadar gönderiyoruz. Bu, bizim korona hastası kabul etmeyeceğimiz ya da ileride orada sıkıntı olduğunda buraya korona hastası almayacağımız anlamına gelmiyor. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Aynı hastane içerisinde farklı  girişlerle koronalı hasta da alabiliriz, normal hasta da yatırabiliriz. Ameliyathanelerimiz, yoğun bakımlarımız ayrı katlarda, ayrı servislerimiz buna müsaittir. Böyle bir durumda teması engelleyerek bu hizmeti çok rahat verebilecek kapasitede bir hastaneyiz. Ama gönül ister ki hastalar bunu ayakta, aseptomatik atlatabilsin. Çok fazla yatış ihtiyacı olmadan atlatabilsin” dedi.


“VATANDAŞLARIMIZA KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ SUNUYORUZ”
 “Covid süresince, bu salgınlık kontrol altına alınıncaya kadar, poliklinik hizmetlerimizde her iki hastanemizdeki hastalarımızdan  fark almama kararı aldık. Diğer fiyatlarımızda da revizyona gittik. Yatak ücretlerimizi 100 TL ile sınırlandırdık.  Ayaktan gelen, sosyal güvencesi olmayan, mesela şu an Devlet Hastanesi Covid’li hasta kabul ettiği için yeşil kartlı hastalarda sıkıntı var. Yeşil kartlı hastaların muayenesini her iki hastanemizde de 50 TL ile sınırlandırdık. Yani ayakta polikliniğe gelen muayene olan tüm branşlarda her iki hastanemizde de muayene farklarını almayacağız. Yeşil kartlı hastaları 50 liraya muayene edeceğiz. Servisimizde yatan hastalardan sadece 100 lira yatak farkı alacağız. Bu süreci halkımıza ve ülkemize destek vererek, ayakta kalarak atlatmaya çalışacağız. Bizim poliklinik saatlerimiz yine eski sistemle yine mesai saatlerinde sabah akşam bütün kadromuzla, bütün hocalarımızla ve bütün branşlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Herhangi bir kısıtlama ya da sınırlandırmaya gitmedik. Umarım en az hasarla atlatırız; temennimiz bu” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgut lale
1325 gün önce
Okuduğum kadarıyla muayene fark üçreti almayacaz diyorsunuz ama bundan Bi kaçgün önce Babamı cildiye için getirdim emekli olmasına rağmen 80 TL fark üçreti alındı bu ne iş nasıl oluyor
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=