Lütfen bekleyin..



Milletvekili Uca'dan Belediyedeki atama için soru önergesi

27 Mart 2020, 13:25 - Okunma: 648

HDP Batman Milletvekili Feleknas UCA, Batman Belediyesine atanan kayyımın, Kadın Müdürlüğüne erkek atamasına ilişkin Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.Milletvekili Uca Kadın Müdürlüğüne erkek atanmasına tepki gösterek önergesinde şunları söyledi. "

23 Mart tarihinde Batman Belediyesi Eşbaşkanları hukuksuz ve anti demokratik bir şekilde gözaltına alınmış ve belediyeye kayyım atanmıştır. Batman Belediyesine kayyım olarak atanan Batman Valisi Hulusi Şahin’in ilk işi ise belediyenin yönetim kadrosunu değiştirmek olmuştur. Bütün kadroyu erkeklerden oluşturan Hulusi Şahin, Hevî Kadın Atölyesi ve Selis Kadın Danışma Merkezi'nin de bünyesinde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne de bir erkek atamıştır.

Bu bağlamda;

1- Kadın kurumlarını bünyesinde barındıran ve misyonu kadın sorunlarına odaklanmak olan bir pozisyona bir erkeğin atanmasıyla ne amaçlanmıştır?

2- Kadınların hayatın her alanında erkeklerden daha eşitsiz bir konumda yaşamaya zorlandığı Türkiye’de, kadınların bulunması gereken görevlere, erkeklerin atanmasıyla toplumsal cinsiyet eşitliği nasıl sağlanacaktır?

3- Belediyelere kayyım atamak başlı başına hukuksuz ve anti demokratik bir uygulamayken, aynı zamanda belediye yönetimine yeni atamalar yapmak hangi demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmaktadır?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=