Lütfen bekleyin..



Başkan vekili Şahin “Şehrimize güzel hizmetlerde bulunacağız”

24 Mart 2020, 18:30 - Okunma: 1258

Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir’in İç işleri bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Batman Belediyesine Belediye Başkan Vekili olarak atanan Batman Valisi Hulusi Şahin dün saat 17.00’ da Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyerek görevi devraldı.Basın toplantısına Batman'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

“İŞİNİ YAPAN PERSONELİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ”
Batman’da doğru projeler ve hamlelerle hizmet edeceklerini açıklayan Belediye Başkanı Vekili Şahin ilk görevlerinin temizlik ve hijyen olduğunu açıklayarak daha önceden mağdur olmuş ve işten çıkarılmış işçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini işini yapan personelin görevine devam edeceğini ve hiçbir şekilde hak kaybına izin vermeyecekleri mesajını verdi. 


“HİÇ BİR İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ”
Belediyenin yeni başkan yardımcıları Çevre ve Şehircilik Müdürü Muzaffer Özkan, Defterdar Ali Osman Bilgili ve eski başkan yardımcısı Adnan Yörük ile basın toplantısı düzenleyen Vali Şahin,  toplantıda şunları söyledi: “Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca 3 ayrı dosyadan yürütülen soruşturma ve gözaltılar nedeniyle belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildim. İleriye bakacağız. Şehre katkı sağlamak dünyevi problemleri çözebilmek için elimizden geleni yapacağız. Belediye başkan yardımcılarımızı görevlendirdik. Hepimizin işi gücü var. Şehrimizi seviyoruz vatandaşımıza güzel işler yapmak ilk hedefimiz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. İşçilerle ilgili sözleşmeli ya da iş kanunu kapsamında çalıştırılanlar olabilir, bizim hiçbir işçimizin personelimizi kapı dışarı etme düşüncemiz söz konusu asla olmaz. Özel bir takım durumları olanlar olabilir, onlar için bir takım işlemler olabilir. Onun dışında hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Daha önce bunu yaptılar mağdur olan kardeşlerimiz oldu, onların mağduriyetlerini gidereceğiz.


“KANUN HAKİMİYETİNİ BU ŞEHİRDE TESİS EDECEĞİZ”
Bu ay ödenmesi gereken belediyenin borcu 90 milyon lira çıktı. Bunun arkasına sığınacak değiliz. En hassas işler suların akması kanalizasyon işleri tavizsiz yürütülecek. Sular akacak, temizlik yapılacak. Bir buçuk yıldır ne dediysek yapacağız. Kanun hakimiyetini bu şehirde tesis edeceğiz. Eski yönetim kanuna uygun adım attıysa aynı şekilde devam edeceğiz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=