Lütfen bekleyin..



İHD, SES ve Tabip Odasından ortak cezaevi açıklaması

18 Mart 2020, 16:02 - Okunma: 731

Sağlık ve insan hakları örgütleri, koronavirüse karşı cezaevlerinde acil önlemlerin alınmasını talep etti.Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi, Batman Tabip Odası ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, yayınladıkları duyuruda, koronavirüs (kovid- 19) nedeniyle cezaevlerinde acil önlemlerin alınmasını talep ettiler.

“CEZAEVLERİNDE ÖNLEM ALINSIN” 
Cezaevlerinin kapalı kurumlar olması nedeni ile kişisel alan ve hijyenin bulunmadığı kurumlar olarak bu tür salgınların yayılması için oldukça elverişli ortam olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye’de hapishanelerin mevcut kapasitelerinin çok üstünde insan nüfusu barındırması, fiziksel koşulların daha da ağırlaşmasına neden olmakta ve sağlık açısından ciddi riskler taşıyan önemli bir tehdit olarak durmaktadır. Bu gibi kapalı kurumlarda virüsün yayılmasının ne kadar ciddi problemler yaratabileceği hali hazırda İtalya ve İran hapishanelerinde görülmektedir. Hapishanelerdeki mahpusların ve hapishane personelinin; mahpus yakınlarının ve avukatların sağlığı sorununun bir halk sağlığı sorunu olduğu göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşların burada gerekli önlemleri almaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.  
Hak ihlaline yol açmayacak şekilde hijyenin sağlanması ve önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, cezaevlerinde yaşanan kapasite aşımına da dikkat çekildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Üzümcü
1650 gün önce
Ceza ewleri derhal boşatılsın iran gibi
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=