Lütfen bekleyin..



Vali Şahin’den yalan sosyal medya paylaşımlarına tepki!

16 Mart 2020, 17:18 - Okunma: 964

Vali Hulusi Şahin, korona virüs salgını nedeniyle Batman’da alınan önlemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi, sosyal medya üzerinden sanal ortamda yapılan fitnecilere ve yalan paylaşımlara yönelik suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Toplantıya Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Kaymakamlar, Belediye başkanları, kurum müdürleri ve sağlık kurumları yöneticileri katıldı.

SUÇ DUYURUNDA BULUNULDU
Toplantıda yalan sosyal medya paylaşımlarına sert tepki gösteren Vali Hulusi Şahin  konuşmasında “Valilik adına açılan sahte hesaplardan ilimizde korona virüs tespit edildiğine dönük yalan haberler yapılıyor. Şeytani dürtülerle hareket edip, halkı paniğe sevk ediyorlar. Şeytani dürtülerle hareket eden bir grup var. Amaçlarını anlamıyoruz. Neden halkı paniğe ve telaşa sevk etmek istiyorlar,

anlayamıyoruz. Başka illerde mülki idare amirlerimiz, bu tür şahıslarla uğraşarak zaman kaybediyor mu, merak ediyorum. Biz Batman’da halkı telaş ve paniğe sevk etmeye çalışanlara karşı bir çalışma da yürütmek zorunda kalıyoruz. Emniyet ve Savcılık üzerinden bu hesaplarla ilgili inceleme başlattı, gerekli cezalar kesilecek.” Dedi. Vali şahin konuşmasının devamında “Biz gerekli ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını yürütüyoruz ancak bakıyoruz düğün salonları dolu, insanlar eğleniyorlar ama nasıl risk altındalar. Maç izlemek isteyenler, kafeleri doldurmuş. Kahvehaneler, lokantalar dolu. Okullar tatil edildi ama öğrenciler sokak ve parklarda. Biz kurumlarımızla önlemler alıyoruz ama kişisel tedbirler daha önemli. Kişisel temizliğinize dikkat etmeniz, kalabalık ortamlara girmemeniz gerekiyor. Mümkün mertebe temastan uzak duralım” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=