Lütfen bekleyin..



Batman’a büyük teşvik

12 Mart 2020, 12:29 - Okunma: 413

Yatırım teşvik sisteminin 6. bölgesinde yer alan illerden biri olan Batman’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırımcıya büyük teşvik desteği verileceği duyuruldu.Batman’da gerçekleşecek teşvik belgeli bir imalat sanayi yatırımının, toplam yatırım tutarının yüzde 65’i vergi indirimi uygulaması ile yatırımcıya geri kazandırılacak. Yatırımın Batman OSB’de yapılması durumunda vergi indirimi yatırımın yüzde

 70’i kadar olabilecek. Batman dışında faaliyet gösteren bir firmanın, Batman OSB’de bir milyon lira tutarında bir yatırım yapması durumunda; yatırıma katkı tutarı, toplam yatırım tutarının yüzde 70’i oranında yani 700 bin lira olacak; bu tutarın tamamını yatırım döneminde diğer faaliyetlerinden elde ettiği kazançlara uygulayarak kurumlar ve gelir vergisinden indirebilecek.
KDV YOK, GÜMRÜK VERGİSİ YOK
Teşvik Belgesi kapsamındaki yatırım malları, ödenmesi gereken gümrük vergisinden muaf tutulacak. Makine ve teçhizat ithal ve yerli teslimlerinde KDV ödenmeyecek. Ayrıca imalat sanayi yatırımlarının bina-inşaat harcamalarında tahsil edilen KDV yatırımcıya iade edilecek.
BİR MİLYON 800 BİN TL KREDİ FAİZ DESTEĞİ
Yatırım kredisi kullanımlarında TL bazında 7 puan, döviz kredileri bazında 2 puan faiz desteği verilecek; toplam desteklenecek faiz tutarı bir milyon 800 bin TL’ye kadar olabilecek. 
Teşvik belgesi düzenlenmiş yatırımlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yatırım yeri tahsis edilebilecek.
3 MİLYON TL YATIRIMA 12,4 MİLYON TL DESTEK
3 milyon lira tutarında yatırım ve 50 kişilik istihdam üzerinden yapılan hesaplamada, devlet desteği 1. Bölgede yer alan İstanbul’da 2,7 milyon lira iken, 6. Bölgede yer alan Batman OSB’de 12,4 milyon liraya kadar olabilecek.
ÇALIŞAN MALİYETLERİNDE YÜZDE 39 İNDİRİM
Sigorta primi işveren hissesi desteği ile sadece 6. Bölgede yapılacak yatırımlar için geçerli Sigorta primi işçi hissesi ve gelir vergisi stopajı desteklerinin birlikte uygulanması ile 1. Bölge’de 3.605,18 lira olan işveren yükü yüzde 39 oranında (1.390,58 TL) düşerek 2.214,60 lira olacak. Yatırım teşvik belgesi başvurusu yapmak isteyen yatırımcılar Batman Valiliği web sitesinde gerekli şartları bulabilir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=