Lütfen bekleyin..



İdlib şehitlerine duygusal anma!

05 Mart 2020, 17:41 - Okunma: 876

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından, İdlib'de şehit olan askerler için Atatürk parkında mevlid ve anma programı düzenlendi. Yoğun ilgi gören programa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Vali Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Akparti İl Başkanı Akif Gür, Rektör Prof. Aydın Durmuş, askeri erkan, Kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

 Törene Batman’lı şehit Cuma Bağatur’un babasıda katıldı. 


Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıf Başkanı Ömer Dündar Pekacar yaptığı açılış konuşmasında “
Suriye bütünlüğünü korumak ve yaşanacak insani soykırımları engellemek için idlib'de şehit düşen
kahraman yiğitlerimizi anmak için bir araya geldik. Şehit olan yiğitlerimizden biri de Sasonlu Cuma BAĞATUR kardeşimizdi. Binlerce insanın tekbir sesleriyle ebediyete uğurladık. Allah, O'ndan ve bütün şehitlerimizden razı olsun. Allah onları cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin.”dedi. 


Daha sonra konuşan Vali Şahin’de İdlib şehitlerine ve Kahraman Türk ordusuna minnettar olduklarını belirterek, İnsanlık dramının yaşandığı İdlib’te destanlar yazıldığını ve şehit olan askerlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. 

Vali Şahin, “Ne çabuk unuttuk biz Reyhanlı patlamasını ne çabuk unuttuk Kilis’teki taciz saldırılarını. Evlatlarımız Kilis’in , Hatay’ın, sınırdaki ilçelerin, köylerin vatandaşları oradan atılan taciz atışlarıyla evlerinin içinde yatak odalarında şehit edildiler. Biz eğer Suriye coğrafyasında bulunmazsak buralarda rahat oturamayız. Eğer İdlib’deki mücadeleyi biz yapmaz isek ileride korkulur ki bu mücadeleyi Diyarbakır’da Batman’da Kahramanmaraş’ta yapmak zorunda kalacağız. O yüzden Türk ordusu Türkiye devletini korumak için uğraşıyor, macera aramıyor.” İfadelerini kullandı.Gördünüz Mehmet amcam dedi ki ‘bende giderim, kardeşlerim, evlatlarım, yeğenlerim hepsi de çağrılırlarsa kalkar gideriz’ dedi. İşte bunu birilerinin batılılara anlatması lazım. Zannediyorlar ki şehit sayısı artınca Türkiye Devleti politika değiştirir. Hayır tam tersi bizim intikam duygumuzu, öfkemizi alevlendirir ve gazabımız da çok daha feci olur. Bunu şuanda rahmetli şehit kardeşimiz Cuma kardeşimizin silah arkadaşları gösteriyor. Bire yüz intikamını aldılar Cuma’ mızın. Bir tugayı yok ettiler. Bir tugay seviyesinde düşman askeri yok edildi. Bizler savaş isteyen bir millet değiliz. Kendi topraklarımızda huzur isteyen bir milletiz." Kuranı Kerim tilaveti, mevlidi şerif ve ilahilerin okunduğu anma etkinliğinde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=