Lütfen bekleyin..



Kahraman Şehit dualarla son yolculuğa uğurlandı

02 Mart 2020, 12:31 - Okunma: 546

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan 33 Kahraman Mehmetçiğimizden biri olan sözleşmeli er Cuma Bağatur, Sason ilçesinde binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. Hatay’dan havayolu ile İlimize getirilen şehidimizin naaşı, Batman 14. İUS Üs Komutanlığında törenle karşılandı.

 Törenin ardından Kahraman Şehidimizin cenazesi kara yoluyla İlimiz Sason ilçesine getirilerek, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.


SON YOLCULUĞUNA BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başlayan törende, öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Turgut ERHAN tarafından dua edildi ve helallik istendi. Kılınan cenaze namazının ardından Şehidimizin cenazesi Erdemli Mahallesi mezarlığına defnedildi. Defin işlemlerinin ardından Vali Hulusi şahin, şehidimizin son örtüsü Ay Yıldızlı Bayrağımızı Şehidimizin Babası Mehmet Bağatur’a takdim etti.
CANEZEYE BİNLER KATILDI
Burada kısa bir konuşma yapan Vali Şahin; “Bayrağımızın üzerindeki hilal, İslamiyet’i temsil eder. Yıldızı, Hâtemü'l-Enbiyâ Peygamberimiz’den gelir. Al rengi de en son senin oğlunun da kanının dahil olduğu şehitlerimizin kanından gelir. Bu Bayrak Allah kelamını yeryüzüne yaymaktan başka bir amacı olmayan bir milletin sembolüdür. Artık bu bayrak senindir ve şehidimizin hatırası olarak şanla ve şerefle taşı, öpüyor ve sana teslim ediyorum” dedi.   Şehidimizin cenaze törenine; Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Akparti il başkanı Akif Gür, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Adli erkan, kamu kurum yöneticileri Doğu batı akkardeşlik dernek başkanı Mahsum Batu, iş adamı Ziver Hamitoğlu, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, emniyet mensupları ve şehidin ailesi ile binlerce vatandaş katıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=