Lütfen bekleyin..



Vali Şahin, sanayicilerle bir araya geldi

23 Şubat 2020, 14:00 - Okunma: 494

Vali Hulusi ŞAHİN, Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı programında Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan sanayicilerle biraraya geldi. Vali Şahin 2. OSB’nin Çevrimova’da kurulacağı müjdesini verdi. TPAO Kristal Park tesislerinde düzenlenen programa; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, TPAO Bölge Müdürü Mustafa

Demir, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul ve yönetim kurulu üyeleri, OSB Müdürü Zeynep Akbel ile çok sayıda sanayici katıldı.
Kahvaltıdan sonra sanayicilere hitaben bir konuşma yapan Vali Şahin, son bir yıl içerisinde Batman OSB’de yürütülen çalışmalar ile 2020 ve 2021 yılında yapılması planlanan projeleri değerlendirdi. 
610 DEKARLIK ALANDA 30 PARSEL YATIRIMCIYA TAHSİS EDİLDİ
Vali Şahin ”Batman OSB, İlimizin toplam sanayi varlığının da yüzde 90’larını bünyesinde barındıran bir sanayi bölgesi. Batman sanayicisi çok istekli, çalışkan ve girişimci bir ruha sahiptir. 
Bizden önce OSB’de başlatılmış olan genişletme faaliyetinin sıkıntılarını gidererek, 610 dekarlık alandaki 30 parseli yatırımcıya tahsis ettik. Arsa tahsisi yaptığımız yatırımcılar altyapı çalışmaları bitmeden fabrika inşaatlarına başladılar. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. 
1310 dekar 72 parsel’den oluşan yeni genişletme alanı ile ilgili varislerin tapu kayıtlarından kaynaklanan sorunlar vardı, bu sıkıntılar büyük oranda giderildi. Önümüzdeki nisan-mayıs ayı gibi bu kısmın da altyapı ihalesini yapmış olacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yaz aylarında buradaki arsaları da sanayicimize tahsis etmiş olacağız.
Hedefimiz; 1’inci 30 parselden en az 3 bin,  2’nci 30 parselden en az 7 bin olmak üzere toplam 10 bin istihdam sağlamaktır. Kısacası Batman OSB’de orta vadede 16-20 bin istihdam bizi bekliyor. Bu Batman’lı gençlere iştir, aştır. Her aile için çok çok kıymetlidir. Batman OSB sanayi anlamında Batman’ın motor gücüdür. Yapılacak başka hamlelerin de başlangıç noktasıdır.   


200 FABRİKA, 20 BİN İSTİHDAM
Batman OSB bu son genişlemelerle birlikte artık doğal sınırlarına ulaşmış olacak, bundan sonra artık genişleyecek bir yeri kalmadı. Son genişleme ile birlikte yaklaşık 4 bin dekarlık 20 bin istihdamı olan, yaklaşık 200’ün üzerinde fabrikası olan bir organize sanayimiz olacak. Bölge için bunlar önemli rakamlar. İnanıyorum ki buradan elde edeceğimiz üretim ile biz, sadece Türkiye’deki iç piyasaya değil, yakın komşularımıza; Suriye’ye, Irak’a ve İran gibi ülkelere çok ciddi ihracat yapacağız. Batman’ın ihracat rakamları kısa süre içerisinde hızla artış gösterecek. 
İKİNCİ OSB ÇEVRİMOVA KÖYÜNDE YAPILACAK
İkinci OSB’yi Çevrimova köyünün üst tarafından belirlediğimiz 6 bin dekarlık mera alanında yapmayı planlıyoruz. Burayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bakanlıktan yer tespit komisyonu gelip belirlemiş olduğumuz alanda incelemelerde bulunacaklar. Herhangi bir sorun çıkmasa buraya da 2. OSB’yi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 
Daha sonra sanayicilerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=