Lütfen bekleyin..



“O bir memleket sevdalısı ve Proje adamıydı”

12 Şubat 2020, 18:14 - Okunma: 2198

Batman Üniversitesine Mimarlık ve Mühendislik fakültesini kazandıran ve Batman’da sayısız eğitim, sağlık ve iş yatırımı kazandıran Merhum Necat Nasıroğlu’nun anısına Batman Üniversitesi tarafından dün Batı Raman Kampüsünde il protokolü, iş adamları, Kanaat önderleri, STK temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan anma programında Kuran’ı kerim tilaveti okundu.

İL PROTOKOLÜ VE İŞ DÜNYASI PROGRAMDA BULUŞTU
Vali Hulusi Şahin, Rektör Prof. Aydın Durmuş, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl jandarma komutanı İsa Çakmak, Balpınar Belediye başkanı Hüseyin Geylani, Kurum müdürleri, OSB Mütevelli heyeti başkan vekili İş adamı Hifzullah Özoğul, Batman’ın sevilen kanaat önderi Bahri Müjdeci, İş adamı Vejdin Nasıroğlu, Mehmet Dinç, Bedrettin Nasıroğlu, Abdulkerim Nasıroğlu, TP Bölge Müdürü Mustafa Demir, İl Müftüsü Turgut Erhan, Batso Başkanı Abdulkadir Demir, Borsa Başkanı Arif Güneş, Askon Şube Başkanı Selman Nasıroğlu,  İş adamları ve STK’ların yanı sıra Üniversite öğrencileri de programa yoğun ilgi gösterdi.  


Programın açılış konuşmasını yapan İş adamı Ferhat Nasıroğlu “Bugün iki güzel bir duyguyu bir arada yaşıyoruz. Birincisi bu memleket sevdalısı babamın unutulmaması, burada sevgiyle ve rahmetle onu anıyor olmamız. İkincisi de o kır saçlı adam ardından güzel eserler bıraktı. Ve devam ediyor onun güzel eserleri. Yine bugün onun güzel bir eseri olan Necat Nasıroğlu külliyesiyle ilgili müjdeli haberlerimizi vereceğiz. O kır saçlı adam çalışmayı çok seviyordu. Eğil dağında Bir şoförlükle başlayan iş hayatı bugün 5 bin kişiye istihdam, yurt içi ve dışında proje ve yatırımlar. Ve milyarları geçen şirket cirosuyla büyük bir başarıya imza atmıştır.” Dedi.  Ferhat Nasıroğlu Necat Nasıroğlu külliyesiyle ilgili önemli müjdeler vererek devasa kompleks içinde yer alacak Cami, Kütüphane, taziye evi, ve bilim merkezlerinin temel atma törenini Nisan ayında yapmayı planladıklarını vurguladı.


“NECAT AMCA HEP PROJE VE YATIRIMLARLA KONUŞURDU”
Daha sonra konuşan Rektör Prof. Aydın Durmuş ise   “ Geçen sene Necat amcayı anmak için bir program yaptık. Bu yılda Batman’daki Stk’ların katkısıyla Necat amcayı gençlere tanıtmak istedik. Ne firikleri ve eserleri var. Ve bunu her sene düzenleyeceğiz
Sunum yaparken, memleket sevdalısı denildi. Buna bir şey daha eklemek gerekiyor. Herkes memleketini sever mutlaka ama Nejat amca proje adamıydı. Memleket sevdalısı proje adamı olarak bundan sonra programın ismini değiştireceğiz. Neden proje adamı demek istedim. Çünkü Necat Amca hep projelerle konuşurdu. Devlet büyüklerini gördüğünde proje sunardı yatırımları konuşurdu. Onun için başarılıydı. Varsa yoksa proje ve yatırımlarla uğraşırdı.” Dedi.   


“ARKASINDAN HAYIRDA YARIŞAN BİR AİLE BIRAKTI”
Vali Hulusi Şahin ise Batman’a yatırım, proje ve değerleri kazandıran Merhum Necat Nasıroğlunu anarak kendisine kente kazandırdığı yatırımlar ve eserleri nedeniyle bir kez daha minnettar olduklarını ve Yüce Allah’tan rahmet diledi. Vali Şahin “Bugün Nejat Nasıroğlunu anmak için bir araya geldik. Onu eserleriyle yaptıklarıyla her zaman anacağız unutmayacağız. Necat Nasıroğlu büyük bir adam, proje ve yatırım adamıydı. Onun eserlerinde bunu görüyoruz. Nasıroğlu arkasından sadece bir şirketler topluluğu bırakmadı,  Arkasından binlerce kişiye iş istihdam sağlayan bir şirket ve hayırda yarışan bir aile bıraktı. Nasıroğlu aileside onun yolundan ilerliyor.” Dedi. 
Program sonunda 19 STK adına Batman İl Genel meclisi başkanı Abdulvahap Akbaş tarafından Fernas Yönetim kurulu Başkanı ve Merhumun oğlu Ferhat Nasıroğluna plaket takdim edildi. Ardından Vali Şahin ve beraberindeki heyet Necat Nasıroğlu hatıra ormanını gezdi. Program davetlilere yapılan yemek ikramıyla son buldu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=