Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te durum değerlendirmesi

04 Şubat 2020, 17:42 - Okunma: 629

Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile dün h-Hasankeyf eski yerleşkesinde yaşayan ve Hasankeyf yeni yerleşkesinde hak sahipliği şartlarını taşımayan vatandaşların durumu düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Hasankeyf’te Ilısu barajındaki su seviyesinin her geçen gün artması ve halen konut alamayan bazı vatandaşların durumu toplantıda geniş şekilde ele alındı. “

HASANKEYF’LİLER % 90 - 95 ORANINDA YENİ HAYATA GEÇTİ”
Toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra, Akparti İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Özel İdaresi genel sekreteri Abdulkadir Özer, İlçe kaymakamı, DSİ yetkilileri ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
Vali Hulusi şahin toplantıda yaptığı konuşmada “Hasankeyf’te vatandaşlar %90 - 95 oranında yeni hayata geçtiler. Bunun dışında bazı sorunlar ihtiyaçlar var. Bunlarla ilgili toplandık. Birazdan detaylıca konuşacağız. Bu vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz onun arayışına gireceğiz. Ama şunu unutmayın ki bizler kanuna bağlı insanlarız. Bir hukuk devletiyiz. Kanunlar çerçevesinde hareket ederiz. Burada bir miktar rezerv binalar yapılmış bunlar çevre ve şehircilik bakanlığımız da devredilmiştir. Devlet malını nasıl tasarruf edileceği mevzuatla bellidir zaten. Bu çerçevede hareket edilecektir.  Ilısu barajı ve bu barajdan etkilenecek olan bölgelerle ilgili devletimiz milyonlarca lira Harcama yapmıştır. Kamulaştırma parasını almayan hiç kimse yok. Herkes parasını aldı şöyle bir intiba oluşturuluyor konuyu bilmeyenler sanki öyle anlıyorlar şu yükseliyor hasankeyf'te kalan insanlara ne olacak bunların gidecek yerleri yok herkes kamulaştırma parasını aldı. Kamulaştırma parasını almayan kimse yok. Bu köylerimizin büyük bir çoğunluğu ile ilgili iskan işleri bitti. Ama bazı köylerimizde bazı özel durumlar ortaya çıktı. Bazı köylerde köy yerleşim alanı olarak belirlenen yer bir anda davaya konu oldu bir vatandaş çıktı burası benim dedi. O davadan dolayı süreç uzadı davalar devam ediyor.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=