Lütfen bekleyin..



Tüpraş’a üretim ve yatırım çağrısı

02 Şubat 2020, 15:12 - Okunma: 693

Ülkenin ilk rafinesi konumunda olan Batman Tüpraş rafinerisinde Motorin ve Benzin üretiminin olmaması ve sadece kirli mahsul olan Asfalt üretiminin yapıldığı Batman Rafinerisinde kış mevsiminde nakliye çalışmaları durmuş durumda. Batman Şoförler Odası Başkanı Reşit Yaşar nakliyeciler ve tanker sahipleri kış mevsiminde durma noktasına gelen

Batman Tüpraş rafinerisinin canlanması için mutlaka beyaz mahsul olan Motorin ve Benzin üretiminin başlaması gerektiğini belirtti. 
Batman’da geçimini petrol türevi ürünlerin nakliyesiyle sağlayan çok sayıda şoför esnafının olduğunu belirten Başkan Yaşar “ Geçmişte Tüpraş rafinesinde canlılık vardı. Bir günde 1300 aracın giriş çıkış yaptığı günleri hatırlıyorum. Tekrar eski günlere dönmek için Tüpraş’ta beyaz mahsul üretiminin yapılması gerekiyor. Şu an sadece Asfalt için üretim var. Ve stok yapılıyor. Mütahitlerin bir asfalt talebide olmayınca nakliye durmuş durumda. Irak’a en yakın konumda olan Batman Tüpraş rafinerisine yatırım çağrısı yapıyoruz. Koç grubunun yeni yatırım yapması durumunda yüzlerce Batmanlı gencimizde istihdam imkanı bulacak. Yine dolaylı olarak yüzlerce şoför esnafı bundan faydalanacak. Kırıkkale rafinerisine yatırım yapan Koç grubunu Batman’a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Batman Bölgenin en güvenli şehridir. Bu konuda bizlerde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” Dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=