Lütfen bekleyin..



Batman'dan İdlib'e 5 tır dolusu yardım

01 Şubat 2020, 10:13 - Okunma: 488

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun talimatları ile 81 ilde AFAD Başkanlığı, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle başlatılan “Biraradayız, İdlib’in Yanındayız” insani yardım kampanyası kapsamında İdlib Bölgesinde yapılan saldırılar sonucu yerinden edilmiş ve sınırımıza yakın yerlere göç etmiş çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan

binlerce mazlum ve mağdur İdlib’liiçin Batman Müftülüğünce toplanan 127 bin TL. nakdi yardım ile 5 Tır dolusu gıda, giyecek ve ısınma malzemesinden oluşan ayni yardım dualarla İdlib’e gönderildi.Batman-Diyarbakır yolu 5.km’de bulunan Bardakçılar Tesislerinde yapılan uğurlama törenine Vali Hulusi ŞAHİN, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç İl Müftüsü Turgut Erhan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kamu kurum müdürleri katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Turgut Erhan “Mazlum ve mağdur insanlara karşı dünyanın neresinde olursa olsun alicenaplığını her zaman gösteren milletimizin gönlünden, kalbinden kopan ve mağdur kardeşlerimize yardım etme duygusuyla hazırlamış olduğumuz ayni ve nakdi yardımları bu kış gününde yağmur çamur demeden bombardımandan kaçarak İdlib’ten yollara düşen mümin kardeşlerimize ulaştırmak üzere buradayız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı ve bir takım sivil toplum kuruluşuyla“ Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız “kampanyası başlatıldı. Bizde iki hafta önce Batman’da Sayın valimizin himayeleriyle bu kampanyayı başlattık. Bu kampanya çerçevesinde toplanan ayni ve nakdi yardımları İdlib’e, mağdur ve mazlum kardeşlerimize gönderiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.
 
Uğurlama öncesi Vali Şahin yaptığı konuşmada  “ Suriye’deki acı, çile bitmiyor. 4 milyona yakın Suriyeli’yi 7 yıldır Türkiye de misafir ediyoruz. Şu anda Suriye nüfusunun büyük bir kısmı kendi ülkesinin dışına kaçmak zorunda kaldı. Son günlerde maalesef İdlib’te acı olaylar cereyan ediyor. Yüzbinlerce İdlib’li rejimin bombardımanından kaçmak için yollara döküldüler, Türkiye sınırına doğru hareket ediyorlar, dünya yine sessiz, onlara yine Türkiye ve Türk insanı kucak açtı. Batman olarak da biz üzerimize düşeni bugün yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Bugün 5 Tır dolusu malzemeyi İdlib’e uğurluyoruz. Biz öyle büyük bir medeniyetin mensubuyuz ki  biz sadece dindaşlarımıza değil bütün mağdur ve mazlumları da tarih boyunca misafir ettik, bize düşeni bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Hepimiz dua ediyoruz Suriye’deki acılar dinsin, dünyanın her yerindeki acılar dinsin. ” dedi.
 
Konuşmalar ardından yapılan dua ile yardım konvoyu İdlib’e uğurlandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=