Lütfen bekleyin..



Minik Ahmet’in tedavisi için 720 bin TL kaldı

28 Ocak 2020, 16:54 - Okunma: 641

Batman'da beyincik erimesi hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Ahmet Abay'ın tedavisine katkı amacıyla Vali Hulusi Şahin’in başlattığı kampanya kapsamında yapılan bağış miktarı 2 milyon 280 bin TL’ye ulaştı.Valiliğin oluşturduğu komisyon tarafından, Fatma ve İhsan Abay çiftinin beyincik erimesi (NCL2) hastası olan çocuklarından Ahmet'in tedavi masraflarının karşılanabilmesi için bir süre

 önce başlatılan yardım kampanyası sürüyor. 
TEDAVİ İÇİN HASTANEYE BAŞVURU YAPILDI
Minik Ahmet’in tedavi sürecinin başlaması için Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine başvuruda bulunduklarını belirten baba İhsan Abay, “oğlumun tedavi masraflarının karşılanması için valilik öncülüğünde başlatılan kampanya çok etkili oldu. şuana kadar 2 milyon 280 bin TL bağış yapıldı. Oğlumun tedavisi için ise 3 milyon TL gerekiyordu. Böylelikle toplanan bağışlarla birlikte artık geriye 720 bin TL kaldı. İnşallah topladığımız para ile en kısa sürede tedaviye başlayacağız” dedi.


BAŞKAN ŞAHİN, ABAY AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan Abay ailesinin evini ziyaret etti. Ziyarette baba İhsan Abay, dünyada nadir görülen NCL2 (Nöronal Ceroid Lipfouscinosis) hastalığına yakalanan çocukları Emircan ile Ahmet Çınar'ın durumu hakkında HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'e ve beraberindeki heyete bilgi verdi. Abay ailesinin çocuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Şahin, Ahmet Çınar'a beraberinde getirdiği oyuncakları hediye etti. 
Şahin, Ahmet Çınar için Türkiye'de ulusal bazda bir duyarlılık gösterildiğini desteğe devam edilmesi çağrısında bulundu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=