Lütfen bekleyin..



yeni yılın ilk koordinasyon kurulu toplandı

17 Ocak 2020, 13:52 - Okunma: 531

2020 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, ilçe Kaymakamları, DSİ 10. Bölge Müdür Vekili, DSİ 16. Bölge Müdürü, Karayolları 9. Bölge Müdürü, TEİAŞ 16. Bölge Müdürü, TPAO Bölge Müdür Vekili,

İller Bankası Bölge Müdürü, ilçe ve belde belediye başkan vekilleri Batman Belediye Başkan Yardımcısı,  kamu kurum müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Vali Şahin'nin açılış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; bir önceki döneme ait yatırım projeleri değerlendirilerek, kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra yatırım projeleri hakkında bilgi veren Valimiz, “Yatırımcı kuruluşlarımızın Valiliğimize göndermiş olduğu yatırım izleme raporlarına göre ilimizdeki 16 kuruluşa ait 366 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam proje tutarı 4 milyar 516 milyon 467 bin TL olup, bu projeler için önceki yıllar harcamaları da dahil olmak üzere 2019 yılı sonu itibariyle 1 milyar 792 milyon 363 bin TL harcama yapılmıştır. 2019 yılında ayrılan ödenek tutarı 1 milyar 48 milyon 125 bin TL’dir. Bu ödeneğin 955 milyon 822 bin TL’si harcanmıştır.

Yapılan harcamaya göre proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı % 57,90, fiziki gerçekleşme oranı ise % 54,30’dur. “ diye konuştu. 
 
Projelerin genel durumuna değinin Valimiz; 16 kuruluşa ait 366 projeden tamamlanan proje sayısı 195, devam eden proje sayısı 104, ihale aşamasındaki proje sayısı 48 ve başlanamayan proje sayısının ise 19 olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=