Lütfen bekleyin..



İşten çıkarılan Belediye işçilerinden açıklama

17 Ocak 2020, 13:42 - Okunma: 736

Batman Belediyesinin "tasarruf tedbiri" gerekçesiyle işten çıkardığı 67 işçi basın açıklaması düzenledi. Batman Belediyesinin, "ekonomik durum"u gerekçe göstererek işten çıkardığı 67 işçi basın açıklaması düzenledi. İşten çıkarılmalarının tamamen siyasi olduğunu belirten işçiler, tüm hukuki yollara başvuracaklarını ifade ettiler. Memur-Sen

Batman Şube Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına; Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR-SEN) İl Başkanlığı destek verdi. Basın açıklamasını BEM BİR-SEN İl Başkanı Diyaddin Demirhan okudu.


‘TASARRUF TEDBİRİ ADI ALTINDA İŞTEN ÇIKARILDIK’
İşçilerin içinde bulunduğu durumun maddi kaynaklarla veya maaş beğenmemekle hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayan Demirhan, “Yazılı hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece sözlü ifade ile tasarruf tedbiri adı altında işten çıkarıldık. Kamuoyuna deklare edildiği gibi 8-10 bin civarında yüksek maaşlarda ücret aldığımız, bunun Batman Belediyesine büyük yük getirdiği gerçeği yansıtmamaktadır. Herkesin bildiği gibi sözleşmeli personele ödenecek ücretler belirlenirken çalıştırıldığı pozisyondaki unvanı, eğitim düzeyi ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan ücreti geçmeyecek şekilde belirlenmektedir. Bu noktada belediyenin yüzde 0 ile yüzde 25 arasında artırım tasarrufu bulunmaktadır. Bizler, belediyemize bu artırım oranından feragat ettiğimizi, maaşlarımızı ödeyebilecekleri düzeye çekmelerini, maaş ödemelerimizi ileri tarihlere öteleyebileceklerini ve hatta hibe ederek, belediyemizin sözde mali sıkıntılar içinde bulunduğu duruma yardımcı olmak adına gönüllü olarak bir müddet maaşsız çalışmayı kabul edebileceğimizi dile getirdik.” diye konuştu.
‘PERSONEL A.Ş.’YE GEÇMEK DEMEK TÜM ÖZLÜK HAKLARIMIZDAN FERAGAT ETMEK DEMEKTİR’
Açıklamasının devamında Demirhan şunları söyledi: “Yönetim teklifimize cevaben Personel A.Ş.’ye geçmemizi ve orada sözü edilen 4 bin TL ile 4 bin 500 TL arası maaşa razı olmamızı aksi halde iş akitlerimizin son bulacağını dile getirdi. Personel A.Ş.’ye geçmek demek tüm özlük ve yasal haklarımızdan feragat etmek demektir. Yani her an biz sizlerle çalışmak istemiyoruz deyip cüzi bir miktar tazminatla işlerimize son verebilme yetkisi demektir. Bizler yıllarca emek vererek dirsek çürüttüğümüz ve bugün elde ettiğimiz özlük haklarımızdan vazgeçmek istemiyoruz. İleriki dönemlerde hükümetin sözleşmeli personelleri kadroya geçirme durumundan mahrum kalmak istemiyoruz. Yani asıl mesele sözü edildiği gibi maaş beğenmemek değil, tamamen yasal özlük haklarımızın korunması mevzusudur.”
‘GÖREVİMİZİN BAŞINA GEÇMEK İSTİYORUZ’
Tüm hukuksal yollara başvuracaklarını kaydeden Demirhan, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan bu durum bizleri derinden üzmüş ve sarsmıştır. Bizler bugün itibari ile sahip olduğumuz tüm hukuksal yollara başvuracağımızın ve ayrıca işimizin başına dönmek için elimizden her ne geliyorsa yapacağımızın bilinmesini istemekteyiz. Tüm çaba ve gayretimiz bir an önce görevlerimizin başına geçip memleketimiz için gerekli özveriyle çalışmaya devam etmekten ibarettir. Yaşanan bu elzem durumun bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz ve tüm bu süreçte de toplumla sadece doğruları paylaşmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=