Lütfen bekleyin..



HDP yerel yönetimler toplantısı batmanda başladı

10 Ocak 2020, 19:58 - Okunma: 763

Batman Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Demokratik Yerel Yönetimler Buluşması” konferansı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Batman Belediyesi Konferans salonunda başladı.İki gün sürecek konferansa HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra HDP Milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Pero Dündar,

Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, farklı şehirlerden gelen seçilmiş Belediye Eş Başkanları ile çok sayıda kadın siyasetçi katıldı.Konferansın birinci gününde açılış konuşması yapan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek : “Eş Başkanlık sistemi bizim mor çizgimizdir” dedi.

Korkmaz’ın ardından kürsüye gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, barış adına ne gerekirse yapacaklarını belirterek: “Kadınlar olarak barış için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu topraklarda her türlü mücadeleyi vereceğiz. Barışı hakim kılacağız” dedi.

“Mevcut iktidar seçilmiş arkadaşlarımızı cezaevlerinde tutuyor” diyen Eş Genel Başkan Buldan: “Arkadaşlarımız fiziki olarak yanımızda olmasalar da çalışmalarımızda onlarla beraberiz. Görevleri başında olmayan Gülten Kışanak ve Edibe Şahin başta olmak üzere cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm seçilmiş siyasetçilerimizi selamlıyorum” dedi.HDP Eş Genel Başkanı Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “HEP’in kuruluşu ile bir geleneğimiz var. O dönemde bir kadın Belediye Başkanı, 1999 HADEP döneminde 3 belediye başkanımız vardı. Kadınlar o günlerden bugünlere daha da güçlenerek ve daha da büyüyerek, tüm mekanizmalarımızda en güçlü temsiliyeti bulma adına çok büyük çaba sarf ettiler ve önemli gelişmeler gösterdiler. Bunları hayata geçirirken sistemin hedefi haline geldik.  Kadınlar olarak baskı ve şiddete maruz kaldık. Buna rağmen büyük bir direniş örneği sergileyerek yüzde 35 pozitif ayrımcılıktan yüzde 40 kadın kota sınırına ve daha sonradan da yüzde 50 eşit temsiliyet ile mekanizmalarımızda karar almaya kadar geldik. Kendimizi var etmeyi başardık. 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı elde ettik. Fakat mevcut iktidar bunu hazmedemeyip kayyım gaspıyla arkadaşlarımıza görevlerinden el çektirdi. Bu da kadınlardan ne kadar çok korktuklarının göstergesidir. Biz kadın olarak her türlü baskı ve şiddet karşısında duracağız. Bize yılgınlığı yaşatamayacaklar. Örgütlenerek siyasi arenada ve yönetimde daha da büyüyeceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından “Kadının yerel Yönetimlerdeki Yeri ve Önemi” konu panel gerçekleştirildi. |

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=