Lütfen bekleyin..



“Sözleşmeli memurları Personel AŞ’de istihdam edeceğiz”

07 Ocak 2020, 12:25 - Okunma: 923

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, sözleşmeleri yenilenmeyen işçilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Personellerin işten çıkarıldığı algısının yanlış olduğunu belirten Eş Başkanlar, personellerin eşit işe eşit ücret felsefesi ve tasarruf tedbirleri kapsamında Personel A.Ş üzerinden işlerine devam edebileceğini söyledi.

“BELEDİYE BÜTÇESİ KALDIRMIYOR”
Eş Başkanlar “Belediyeyi 307 milyon TL borçla devraldık. İller Bankasından belediyemize aylık gelen para 150 milyon TL. Her ay sadece personel giderimiz 14,5 milyon TL. İller Bankasından yüzde 40’lara varan kesinti oluyor. 3 aydır 11 ve 8,5 Milyon TL kesintiler yapıldı. Belediyenin mümkün olabilecek bütün kalemlerinde tasarrufa gidiyoruz. Personel stratejimizde de gerek kadrolu işçi bazında gerek mesai bazında tasarruf uyguladık. Bütün müdürlerimizin araçları vardı. Şimdi araç havuzu oluşturuyoruz. İhtiyaç halinde bu havuzdan araç alınacak. Aynı şekilde, 90 sözleşmeli personelimiz var. Sözleşmelerini yılbaşında yenileyemedik. Onlara dedik ki sizinle çalışmak istiyoruz ama sözleşmeli pozisyonda değil. Sözleşmeli pozisyondaki işçi 8 bin–11 bin TL maaş alıyor. Eğer Personel A.Ş. bünyesinde devam ederlerse, yine aynı pozisyonda, aynı işi yapacaklar. Ancak diğer işçilerle aynı maaşı yani 4,5 bin TL maaş alacaklar. Eşit işe eşit ücret felsefesi de bunu gerektirir. Zaten ihtiyacın çok üstünde bir personel alımı yapılmış. Normalde bir belediyede normal kadronun yüzde 10’ü kadar sözleşmeli kadro işçi alınması gerekirken, bizde 280 memur, 90 sözleşmeli personel kadromuz var. Kimseyi işten çıkarmıyoruz. Sadece sözleşmeli pozisyonda çalıştırmak istemiyoruz. Bize geri dönüş yaparak, bu şartlarda çalışmaya devam edeceğini belirten bütün işçileri eksiksiz şekilde Personel A.Ş.’ye alacağız. Belediyemiz, hizmet üretmek zorundadır. Sadece maaş ödeyen bir kurum değildir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=