Lütfen bekleyin..



‘Evliliğe ilk adım’ semineri düzenlendi

07 Ocak 2020, 12:17 - Okunma: 475

Batman İl Müftülüğü yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik ‘Evliliğe İlk Adım’ seminerinin ilkini düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an ve Sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi kapsamında Batman il Müftülüğü “Evliliğe İlk Adım” Seminerlerinin ilkini 4 Ocak Cumartesi günü saat

13:00’da gerçekleştirdi. İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
‘İKİ AYRI ÖMÜR NİKAHLA BİR ARAYA GELİR’
İl Müftüsü Erhan konuşmasında; aile’nin önemine değinerek, “Aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikahla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükun ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir.” şeklinde konuştu. Batman İl Müftülüğü’nün, nişanlı ve yeni evli çiftlerin istifade ettiği “Evlilikte İlk Adım” seminerlerine  4 hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=