Lütfen bekleyin..



YEDAM kapılarını basın mensuplarına açtı

02 Ocak 2020, 17:24 - Okunma: 1182

Yeşilay’ın Türkiye’deki 27. Danışma Merkezi olan YEDAM kapılarını basın mensuplarına açarak yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Batman Belediyesi tarafından 10 yıllığına tahsis edilen Bayındır Mahallesi Oduncular sitesi yanında hizmet vermeye başlayan YEDAM ilimizde madde bağımlılığının önüne geçebilmek için önemli çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

YEDAM BATMAN’DA ÖNEMLİ ÇALIŞMA YAPIYOR
 4 ayda merkeze 44 başvuru yapıldı. Batman’da uyuşturucuya karşı son 2 yıldır yoğun faaliyet gösteren Yeşilay’ın çalışmalarını kurumsal bir çatı altında vatandaşlara destek vererek sunması büyük takdir topluyor. Başkan Şehmus Yılmaz basın mensuplarına YEDAM’ı gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

Yeşilay Şube Başkanı Şehmus Yılmaz 2 Psikolog, Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Halkla İlişkiler uzmanının da yer aldığı 7 personelle Yeşilay Danışma Merkezi olarak 19 Ağustos’tan beridir madde bağımlılarına destek vermeye başladıklarını belirtti. Başkan Yılmaz açıklamasında “YEDAM olarak alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz. YEDAM’da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür. Başvuranların kimliği her hangi bir kurumla kesinlikle paylaşılmıyor. Hatta merkezimize başvuracak danışanların seansları bile farklı saatlerde veriliyor. Sunulan tüm hizmetler ücretsizdir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=