Lütfen bekleyin..



Buna gerek yoktu..!

02 Ocak 2020, 17:23 - Okunma: 1295

2018 yılında Batman Belediyesi bünyesinde istihdam edilen 27 sözleşmeli personelin sözleşmeleri yenilenmeyerek işlerine son verildi. Çalışanları aileleriyle birlikte zora sokan işçi çıkarması kamuoyu gündeminde tepkiyle karşılanırken, kriz ortamında yapılan işten atmayla dolaylı olarak yüzlerce kişi etkilenecek. Batman Belediyesi bir yandan eleman eksikliği nedeniyle

yeni personel alımı için çalışma yürütürken, yapılan işçi çıkarmaları kentin gündeminde yer alıyor. 
Belediye eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz göreve geldiklerinden hiçbir çalışanın işine son vermeyeceklerini ve emekçilerin yanında oldukları mesajını vermelerine rağmen yapılan işçi kıyımı şaşkınlıkla karşılandı. 
Sözleşmesi biten ve yenilenmeyen 27 personelin genelgeleri Belediye Başkanı Mehmet Demir’in imzasıyla bağlı bulundukları müdürlüklere gönderildi. 
2020 yılına işsiz kalarak başlayan 27 çalışanın durumu Batman’ın gündemine yerleşti. Batman Belediyesinin personel ihtiyacı olmasına rağmen 27 sözleşmeli çalışanın işine son verilmesi Batman kamuoyunda tepkiyle karşılandı. İşten çıkarılan çalışanların Batman’lı üniversite mezunu ve mühendis olmaları dikkat çekti. 
BEM BİR SEN tarafından tepkiyle karşılanan ve daha önceden de kamuoyuna duyurulan ve işlerini kaybeden 27 sözleşmeli memur yeni yıla işsiz girerken, kamuoyu Batman Belediyesinin henüz yeni işçi alımını geçtiğimiz yaptığını ve bu işten çıkarmaları anlamsız bulduklarını belirttiler.

SENDİKA’DAN İŞTEN ÇIKARMAYA TEPKİ

l Bem-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Diyaddin Demirhan, iş sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılan 27 personel için basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Başkan Demirhan, “İş sözleşmesi yenilenmeyen 27 arkadaşımız 2020’ye işsiz olarak başladı. Her platformda hak ve hukuktan söz eden Batman Belediye Başkanını yapılan uygulamadan bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulunuyorum. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve hukuki olarak işten çıkarılan arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir
1727 gün önce
Emekçinin ..emeğe saygısıdır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=