Lütfen bekleyin..



Belediye sözleşmeli memurları mağdur duruma düşmesin!

01 Ocak 2020, 16:19 - Okunma: 938

Batman Belediyesinde 2018 yılının başında sözleşmeli olarak göreve başlayan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmemesi ve görevlerine son verildiği yönlerinde çıkan spekülasyonlar endişeyle karşılandı. Belediyede personel ihtiyacının yaşanması nedeniyle yeni personel istihdamına giden Belediye’nin mevcut çalışanlarını mağdur etmesi çelişkiyle karşılandı.

Batman Belediyesinde başarıyla görev yapan Sözleşmeli personelin mağdur edilmemesi gerektiği vurgulanırken, yapılan işten çıkarmalar işçileri ve ailelerini mağdur edecek boyutta bulunuyor. Resmi olmayan dayanaklara göre işçilerin büyük çoğunluğunun sözleşmesinin yenilenmediği ve tebligat gönderildiği belirtilirken, Belediye eş başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın bu mağduriyeti yaşatmamaları ve sözleşmeli personelin görevlerine devam ettirilmesi çağrısı yapıldı. 
ÇALIŞANLARIN AİLELERİ ENDİŞELİ..!
2018 yılında göreve başlayan ve tamamı Batmanlı gençlerden oluşan sözleşmeli personeller mağdur duruma düşmemek için yetkilileri duyarlılığa davet ettiler. Çalışanların ailesi bu zor süreçte sözleşmeli personelin kapı önüne bırakılmasına bir anlam veremediklerini belirterek çalışanların emekçi olduğunu ve aile geçindirdiğini ve hiç kimsenin adamı olmadan görevlerini layıkıyla yerine getiremeye çalıştıklarını vurguladılar. Çalışanların aileleri bu mağduriyeti son verilmesini ve sözleşmelerin yenilenmesi çağrısı yaptılar. 


BEM BİR SEN’DEN MAĞDURİYETE SON VERİN ÇAĞRISI 
Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanı Diyaddin Demirhan’da Batman Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışan memurların endişeli olduğunu açıklayarak her yıl rutin olarak yapılan sözleşme yenileme işlemleri yılsonuna geldiğimiz bu gün de henüz yapılmış değildir. Sözleşmeli olarak çalışan memurlarımız bir an önce bu endişe verici durumdan kurtulup, yeni yıla mutlu girmek istiyorlar. Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanlığı olarak hiçbir ayrım yapılmadan bütün sözleşmeli memurlarımızın sözleşmelerinin en kısa zamanda uzatılacağına olan inancımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sözleşmeli memurlara mağduriyet yaşatılmasın.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Çelik
1727 gün önce
Daha evel İşten atılanlar suçlu, şimdi atlacak
denilenler mağdur.Bu çifte standart.Hiç bir emekçi işten atılmasın.Emekçinin emekçiden başka dosto yoktur.
Mehmet Çelik
1727 gün önce
Daha evel işten atılanlar suçlu,şimdi atılacak denilenler mağdur.Bu çifte standart,hiç bir emekçi işinden atılmasın.Emekçinin Emekçiden başka dosto yoktur.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=