Lütfen bekleyin..



“Batman tarımda lisanslı depoculuk merkezi olacak”

01 Ocak 2020, 12:13 - Okunma: 732

Batman Ticaret Borsası başkanı Arif Güneş beraberinde Batman merkez ilçe Antep fıstığı üreticileri birliği yönetim kurulu başkanı Hifzullah Akdaş ile Batman Ticaret Borsası başkan yardımcısı İbrahim İzmir’le birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazete sahibimiz Nimet Dal’!ın şahsında tüm çalışanlarımızın 6. kuruluş yıldönümünü tebrik eden Başkan Güneş yeni yayın döneminde gazetemize başarılar diledi.

Başkan Arif Güneş gazete ziyaretinde yaptığı konuşmada yeni yılın tüm Batmanlı çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir yıl olması dileğinde bulunarak yeni yılda en büyük projelerinin yeni bir borsa kompleksi olduğunu belirtti. 


BATMAN’A 100 YILLIK TESİS KURUYORUZ
Türkiye’de sayılı tesislerden birini Batman’a kazandırmak istediklerini açıklayan Başkan Güneş Vali Hulusi şahin tarafından Hasankeyf yolu üzerinde tahsis edilen arazi üzerinde modern bir borsa Lisanslı depoculuk ve tarım kompleksi inşa edeceklerini belirtti. Başkan Güneş 2020 yılı içinde temel atma töreni düzenleyeceklerini söyleyerek şunları söyledi. 
“Lisanslı depoyla ilgili önemli bir mesafe kat ettik. Şu an alacağımız arazinin son aşamasındayız. İç işleri bakanlığından onay alındı. Dosyamız şu an onay için Tarım bakanlığında karar çıktıktan sonra yönetim kurulu olarak bir araya gelip projemizin son şeklini vereceğiz. Batman için bölgeye hitap edecek bir proje hazırladık. Batman’a 100 yıl hitap edecek bir proje hazırladık. Bütün yönetim kurulu üyelerimizle birlikte istişare ederek ortak bir karar alacağız. Hedefimiz hububat üzerine 75 bin ton lisanslı depo, 10 bin ton lisanslı fıstık depo ve içinde Satış salonu, Laboratuvar, araç parkı ve hububat pazarı pazarı oluşturmaktır. Yer belli Vali Hulusi Şahin tarafından bizlere yer tahsisi yapıldı. Ciddi bir desteği var. Son aşamadayız. 
2020 yılı içinde yeni borsa tesisimizin temel atma törenini görkemli bir şekilde yapacağız. Eski binamız içinde büyük bir tören yapmıştık. Ve TOBB’ dan içinde üst düzey bürokrat heyetin bulunduğu 2 uçak dolusu misafir gelmişti. Allah kısmet ederse daha görkemli bir temel atma töreni düzenleyeceğiz. Batman hububat ve fıstıkçılıkta bölgenin merkezi olacak. Fıstık üretiminde de biz bir çok bölge iline göre çok öndeyiz. Batman’a kazandıracağımız bu tesis yeni dönemin öncüsü olacak.” Dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=