Lütfen bekleyin..



Batman'da Prof. Fuat Sezgin konferansı

30 Aralık 2019, 16:07 - Okunma: 762

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2019 yılının 'Fuat Sezgin Yılı' ilan edilmesi anısına kaleme aldığı 'Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin' kitabı ile emekli Vali - Yazar Adnan Yılmaz, Batman’da öğrencilerle konferansta bir araya geldi.Batman’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Emekli Vali Adnan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı

 "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" konulu konferans düzenlendi.Kültür İl Müdürlüğünde düzenlenen konferansta konuşan Batman  Valisi Hulusi Şahin, 2019 yılının Fuat Sezgini anmak ve anlama yılı olduğunu hatırlatarak, Fuat Sezgin’in sadece 2019 yılından ibaret olmadığını söyledi.

Şahin, ‘’Fuat Sezgin ve onun gibi büyük alimleri birer fener gibi görmek lazım. Yolumuzu aydınlatan birer rehber olarak görmek lazım. Kendimizi birer rol modeli olarak görmek lazım. Bunun için sayın valim yollara düştü. Yıllarca emek veriyor. Emeklilik hayatında günlerini rahat rahat günlerini geçirebilirdi ama bir araştırma, kitap yazma ve Fuat Sezgin’i anlatmayı kendisine misyon edinmiş. Bu misyonun sonucu olarak diyar diyar geziyor ve siz gençlere bir istikamet çizmeye çalışıyor. Bütün mesele istikamettir değerli kardeşlerim. Rotası belli olmayan hiçbir gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez demişler. Siz kendinize bir gelecek, rota ve istikbal çizmezseniz ve de bir istikamet belirlemezseniz ne okuduğunuzun, ne çalıştığınızın ne de ürettiğinizin  bir anlamı olmaz. Öncelikle bu soruları cevaplamınız lazım. Ben kimim? Bu Hayattan beklentilerim nedir? Nereye gidiyorum? Neyin bir parçasıyım? Bunlara bir cevap verdiğiniz zaman hayatınızın bir anlamı olur. İşte o zaman tam anlamıyla kemale ermiş insan olursunuz. Yoksa nefsani duygularını tatminden ibaret olan, konuşan hayvandan öteye gidemeyiz. İnsan yüksek değerleri olan bir varlıktır. Merhum Fuat Sezgin bunun büyük bir örneğiydi. Kendisi bir insan hayatı açısından uzun sayılabilecek bir ömür yaşadı ama neticede bıraktı gitti. Bugün hala onu konuşuyoruz ve konuşacağız. Çünkü eserleri ile yaşıyor. Sizlerde öyle olun. ‘’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından Emekli Vali Adnan Yılmaz "Bilimler Tarihi Dostu Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anlamak" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirerek Fuat Sezgin'in hayatını hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Programa AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=