Lütfen bekleyin..



Temelli “Türkiye’de siyaset tıkanmıştır”

29 Aralık 2019, 15:36 - Okunma: 720

HDP Batman il başkanlığının 3. olağan kongresi dün Alyans düğün salonunda yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kongreye HDP eş genel başkanı Sezai Temelli, Raman aşiretinin büyüğü kanaat önderi Süleyman Özdemir, HDP Batman Milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, Nejdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Belediyesi eş başkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz,

Siirt Belediyesi eş başkanı  Berivan Helen Işık, Çevre belediye başkanları, Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede HDP Batman eş başkanları ve yönetim listesi yenilendi. Tek listeyle gidilen seçimde HDP Batman eş başkanlık görevine Av. Ömer Kulpu ve Fatma Ablay getirildi.


“HDP TÜRKİYE HALKLARI İÇİN YEGANE İKTİDAR SEÇENEĞİ OLACAKTIR”
Eş Genel Başkan Sezai Temelli, ülke gündemine dikkat çeken konuşmasında HDP olarak düne göre daha da güçlendiklerini ve büyüdüklerini ifade etti. Türkiye’de iktidar karşısında muhalefet seçeneği olduklarını söyleyen Temelli, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Bir seçenek ortaya koyduk. Şimdi bu seçeneği bir iktidar seçeneğine dönüştürme zamanı gelmiştir. Bu inançla, bu kararlılıkla bu mücadele azmi ile önümüzdeki dönemi yan yana var edeceğiz. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde HDP Türkiye halkları için yegane iktidar seçeneği olacaktır. Türkiye’yi Ortadoğu’yu değiştirecektir. Özlemini duyduğumuz o onurlu barışı demokratik cumhuriyeti var edecek en büyük güç olacaktır. Çünkü Türkiye tıkanmıştır, Ortadoğu tıkanmıştır, siyaset tıkanmıştır. Ciddi anlamda bir çürüme ile karşı karşıyayız.” Dedi.
HDP KONGRESİNDE EŞ BAKANLAR DEĞİŞTİ

Yapılan konuşmalardan sonra tek listeyle seçime gidildi. Seçimde Ömer Kulpu ile Fatma Ablay, İl Eş Başkanları oldu. Yeni yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı. Esfer Solmaz, Haliye Keser, Sedat Yıldız, Bermal Can, Hasan Arıtekin, İlyas Tarım, Murat Kılıç, Murat Argün, Adil Özalp, Abdulmecit Çeken, Aziz BoğaNurullah Baltacı yer aldı. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=