Lütfen bekleyin..



Kayıp Yakınları ‘Roboski’ye adalet’ istedi

29 Aralık 2019, 15:34 - Okunma: 601

Batman'da da kayıp yakınları İHD binasında 474'üncü kez bir araya geldi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların da destek verdiği eylemde "Roboski'ye Adalet" pankart açıldı. Açıklama yapan İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Mehmet Zeki Tangüner, geçtiğimiz hafta açıklama sırasında çıkan yangında, itfaiye ekiplerinin zamanında

müdahalesi nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirterek, eylemlerinin açık alanda yapılmasına karşı sürdürülen Valilik yasağını kınayarak sözlerine başladı.  
Roboski Katliamı’nın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar faillerin yargılanmadığına dikkat çeken Tangüner, failler yargılana kadar mücadele edeceklerini söyledi. Tangüner “Bizler hak savunucuları adalet talebimizde her zaman ısrarcı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Roboski Katliamıyla ilgili bütün dosyalar açılmadan, emri veren kişilerin kimlikleri açıklanmadan, gerçekler su yüzüne çıkmadan ve sorumlular cezalandırılmadan adalet talebimizden asla vaz geçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor, 8 yıl önce yitirdiğimiz 34 gencecik sivil insanlarımızı saygı ile anıyoruz.”
Tangüner'in konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=