Lütfen bekleyin..



“Ayakkabı kokusunda evlat arayan anaların acısıdır Roboski ”

29 Aralık 2019, 15:33 - Okunma: 563

Roboski olayının yıldönümünde basın açıklaması yapan Batman Barosunun da arasında bulunduğu Bölge baroları, olayın sorumlularının bulunup yargılanmasını dilediklerini belirttiler. Açıklamada, şöyle denildi “ 8 yıl önce Uludere sınırında gece yarısına doğru savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin cenazeleri

battaniyelere sarılı bir şekilde katırların sırtından köye taşındı. Bu trajediye rağmen ortada ne bir sorumlu var, ne bir soruşturma, ne de bir dava.  Yaraları henüz kabuk bağlamamış yüzlerce mağdur yakını var sadece. Toplumun belleğinde kazınan bu olay ile ilgili olarak kasıt, kusur yada ihmalleri bulunan tüm sorumlular yargı önüne çıkarılmadan, gerçekler tüm yönleriyle topluma açıklanmadan bu yara kanamaya devam edecektir. Bu kanayan yara, sadece katledilen 34 kişinin yakınlarının değil bizim de kanayan yaramızdır. Gerçeklerden kaçarak, hakikati gizleyerek varacağımız yer; daha fazla acı, daha fazla adaletsizlik, daha fazla yoksulluktur. Tüm bunlara karşın hakikat, hepimizi sağaltacaktır. Roboski’de hakikati, gerçekleri ve sorumluları bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=