Lütfen bekleyin..



2019 yılında 205 bin kişi tren ulaşımını seçti

26 Aralık 2019, 16:43 - Okunma: 828

Batman’da her geçen gün trene olan ilgi artıyor ve artmaya devam ediyor. Bundan yaklaşık 10 sene önce neredeyse tren unutulmuş hale gelmişti ama son zamanlarda neredeyse tren dolup taşıyor. Batman’da 2019 yılında 105 bin kişi Batman’dan, diğer illere ise 99 bin kişi diğer şehirlerden toplam 205 bin kişi trenle ulaşımı seçti. Gerek Batman gerekte çevre illerden batmana seyahat hep trenle yapılıyor.

TREN YOLCULUĞUNA RAĞBET ARTIYOR
Her gün 05.30 ila 15.00 da Batman dan Diyarbakır a Bölgesel yolcu treni seferleri var.Bunun yanında pazartesi ,Çarşamba,cuma cumartesi ve pazar günleri saat 09.25 de Batman'dan Ankara yönüne Güney ekspersi tren seferleri vardır. Batman Diyarbakır arası bölgesel tren ücretleri 7 ve 5.5 TL arasında değişirken, Batman Ankara tren bileti ise 54 TL, öğrencilere ise 44 TL olarak alınıyor. Batman Gar müdürü  Cahit Kılıç yaptığı açıklamada “Batman ve çevre illerde trene olan ilgi hep artarken, yolculardan tren hakkında hep olumlu yaklaşımlar alıyoruz. En çok terenle seyahat eden iller arasında Batman 3. sırada geliyor.” Dedi.   


Batman tren istasyonunun başarılı Gar müdürü Cahit Kılıç ve yolcu şefi Ömer Yıldız vatandaşlarla yakından ilgileniyor. Herkesimden takdir edilen Gar çalışanları vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. (Halil Candan) 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=