Lütfen bekleyin..



2. Kürt edebiyat günleri başladı

26 Aralık 2019, 16:44 - Okunma: 849

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen, Edebiyat Mevsimi: 2. Kürt Edebiyat Günleri, gerçekleştirilen açılış kokteyli ve Kürt yazar Berken Bereh’in 40. Sanat yılı etkinliği ile start aldı. Açılış programına; Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, Batman Milletvekili Feleknaz Uca, yazar, şair ve edebiyatseverler katıldı.

Açılış programında konuşan Belediye Eş Başkanı Dr. Demir,  kadim bir dil ve folklor geleneğine sahip olan Kürt Ulusunun çok güçlü bir sözlü kültür ve edebiyata sahip olduğunun altını çizerek: “Bin yıllardır bu coğrafyada yaşayan Kürt halkı çok güçlü bir tarihsel miras ve kültür öğeleri yaratmıştır. Bunların başında da zengin bir kelime hazinesine sahip olan Kürt dili, edebiyatı, folkloru, dengbêjleri, yaşam biçimleri, yazar ve şairleri gelmektedir.” dedi.
Programda Berken Bereh’in 40. Edebiyat yılını kutlayan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, şair yazar Berken Bereh’e plaket verdi.Gecenin sonunda Batmanlı sanatçı Agit Işık sahne alarak Berken Bereh tarafından yazılmış şiirlerden bestelediği şarkıları seslendirdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=