Lütfen bekleyin..



Parkomat sistemi trafiği rahatlatacak

22 Aralık 2019, 17:23 - Okunma: 433

Batman Belediyesi, kent merkezinde trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde parkomat sistemini kurarak trafiğin rahatlamasını sağlamayı amaçlıyor.Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın katıldığı toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Hedekoğlu konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda

parkomat sistemi ile asıl amaçlarının trafiği rahatlatmak olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hedekoğlu, Batman İl Trafik Komisyonu kararına istinaden, ilimiz kent merkezinde trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı Atatürk Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Edip Solmaz Bulvarı, Mehmet Sincar Caddesi, Seyran Caddesi ve Ahmet Arif Bulvarı’nda parkomat sisteminin kurulması kararının alındığını söyledi.
6 YERDE PARKOMAT SİSTEMİ KURULACAK
Belediye Başkan Yardımcısı Hedekoğlu: “Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüzce Turgut Özal Bulvarında yapılan incelemelerde söz konusu cadde üzerinde yatay ve dikey park etme olmak üzere, 381 araç park yerinin olduğu tespit edildi. Bahse konu araç park yerlerinin büyük bir kısmı önceki yıllarda Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelince hazır hale getirilmişti. Bazı güzergahlarda da araçların gelişi güzel park ettiği tespit edildi. Amacımız araç parkı yapılan yerlerde otokontrolün sağlanmasıdır” dedi. 
TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Parkomat sisteminin trafiği rahatlatarak halkın yaşam kalitesini artıracağına dikkat çeken Eş Başkanlar ise, parkomat sistemi sayesinde vatandaşların otopark arama süresini minimuma indireceğini, trafik yoğunluğunu azaltacağını, yanlış park etmenin önüne geçileceğini, vatandaşlarımızda park alışkanlığının oluşmasını sağlayacağını, otopark kullanım oranını artacağını belirterek: “Uzun süreli park etmenin önlenmesi ile cadde ve sokakların gereksiz yere işgal edilmesinin önüne geçilmiş olur. Kısa süreli park etmek isteyenlere (alışveriş v.s.) daha rahat araç park etme imkanı sunulmuş olur. Yasadışı yollar ve yöntemler ile otopark ücretlerinin tahsil edildiği yerlerin oluşması önlenmiş olur” dediler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=