Lütfen bekleyin..



KESK bölge mitingi öncesi gazetecilerle buluştu

18 Aralık 2019, 15:51 - Okunma: 604

katılımıyla kahvaltılı basın açıklaması düzenleyerek tüm emekçileri 22 Aralık Pazar Günü Diyarbakır’da yapacakları bölge mitingine davet etti. Toplantıya KESK Eş Genel Başkanı Gezen’in yanı sıra, Eğitim Sen Genel Merkez hukuk Sekreteri Varol Öztorun, Tüm Bel- Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı ve BES Genel Sekreteri Aziz Özkan katıldı. Öncesinde kısa bir konuşma yapan

SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan “Bizler özellikle yaşanan ekonomik krizde, yaşanan savaşlara tepkimizi ortaya koyan ve bu anlamda demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yıllardır olduğu gibi yine kararlılıkla devam eden sendikalar olarak bugün yine ekonomimizin içinde olduğu ekonomik krize ve savaş bütçesine ve özellikle şu an mecliste görüşülen bütçeye karşı tepkimizi her alanda ifade etmeye devam ediyoruz” dedi. 


“ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI”
Ardından konuşan KESK Eş Genel Başkan Gezen, “Biliyorsunuz asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Bugün TÜİK’in açıkladığı, bugün önerdiği rakam geçtiğimiz yıla göre sadece yüzde 5.4 artırılarak 2 bin 213’ten 2 Bin 332’ye çıkartıldı ve bu hala açlık sınırıyla baş başa giden ve hatta açlık sınırının altında kalan rakamlar. İşverenlerin bu rakamları yine çok bulduğunu basından öğrendik. Bütçe yapılırken hiçbir şekilde halkın, emekçilerin ihtiyaçlarını dikkate almayan, tamamen sermayedarları kurtarmaktan, onlara vergi indirimleri teşvikleri vermekten, güvenlik harcamaları adı altında savaşa bütçe aktarmaktan hiçbir şey yapmayan bir görüş meselesiyle karşı karşıyız.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=