Lütfen bekleyin..



Dr. Turan’dan uyuz vakalarına karşı uyarı!

18 Aralık 2019, 15:43 - Okunma: 612

Özel Batman Yaşam Hastanesi bünyesinde görev yapan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Enver TURAN uyuz vakalarındaki artışla ilgili açıklama yaptı. Ülke genelinde önceki yıllara nazaran uyuz vakalarındaki artışa dikkat çeken uzmanlar bu artışın bir salgın haline dönüşmekte olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

 Özel Batman Yaşam Hastanesinden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Enver Turan “Uyuza bağlı kaşıntı yakınmasıyla Cildiye polikliniklerine başvuran hasta sayısında ciddi bir artış var. Üstelik bu vakalar önceki yıllara nazaran tedaviye cevap verme konusunda daha dirençli bir karakter sergiliyor” ifadelerini kullandı. Dr. Turan:  Hastalığa “sarcopt” adı verilen bir parazitin neden olduğunu, 2-3 haftalık kuluçka zamanından sonra özellikle geceleri artan şiddetli bir kaşıntıya neden olduğunu belirtti. Turan açıklamasının devamında “Hastalık herhangi bir cinsiyet ve yaş ayırımı yapmaksızın tüm yaş ve etnik gruplarda ve tüm sosyoekonomik düzeylerde görülebilir. Günümüzde önceki yıllara göre ciddi oranda artış gösterdiğinden özellikle bakım evleri, yurtlar, kreşler gibi toplu yaşanan yerlerde daha ciddi salgınlar yapabilmektedir.Evet, hastalık bulaşıcıdır ve kişiden kişiye yarım saatlik bir yakın temasta bile (aynı yatakta yatma, ele ele tutuşma gibi) bulaşabilir.Uyuz tedavisi bir cildiye uzmanı tarafından hastanın yaşı ve bağışıklık sisteminin durumuna göre belirlenir. Aynı yaşam ortamını paylaşan tüm aile bireylerinin, o anda aktif şikâyetleri olmasa bile aynı anda tedavi edilmesi gereklidir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=