Lütfen bekleyin..



Valilikten kadına karşı şiddetle mücadele toplantısı

17 Aralık 2019, 17:33 - Okunma: 542

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” İlimizde de Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNDEN DESTEK İSTEDİ
Vali Şahin konuşmasında “ Bu eylem planı Hükümetimizin inisiyatifi olarak ortaya konmuştur. Bu hususta İlimizdeki tüm kurumlar olarak elimizden geleni yapacağız. Siz değerli basın mensuplarımızdan da bu konuya hassasiyet göstermenizi,  kamuoyunda doğru bir algının ve farkındalığın oluşması için destek olmanızı bekliyorum” diye konuştu. 
Vali Şahin “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapılacak, il ve ilçelerimizdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilecek ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler değerlendirilecek ve bunların üzerine yoğunlaşacağız.“ dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=