Lütfen bekleyin..



Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’ndan ‘Nobel ödülü’ tepkisi

13 Aralık 2019, 14:53 - Okunma: 681

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekacar, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke'ye verilmesine tepki gösterdi. Pekacar yayımladığı basın açıklamasında; "Onbinlerce Müslümanın kanını dökerek, Boşnak kardeşlerimize

soykırım uygulayan Slobodan Miloseviç'i savunan, onu öven, Müslüman Boşnakların kendi kendilerini öldürdüklerini ve suçu Sırplara attıklarını savunarak, soykırımı reddeden Peter Handke'ye 2019 Nobel Edebiyat Ödülü verilmesiyle, tüm insani ve ahlaki değerler ayaklar altına alınmıştır. Handke'nin böyle bir ödüle layık görülmesi utanç verici olduğu gibi, Nobel ödülünün saygınlığına ve tarafsızlığına da gölge düşürmüştür. Bu ödül ayrıca çağdaş, uygar ve insan haklarına saygılı gibi görünen Batı ülkelerinde, İslamofobi'nin geldiği durumu da gözler önüne sermektedir. İslam karşıtlığıyla ön plana çıkan birinin ödüllendirilmesi, daha büyük İslam karşıtlığına davetiye çıkartacaktır. Handke'yi böyle bir ödüle layık gören herkesi kınıyor ve lanetliyorum." dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=