Lütfen bekleyin..



‘Site tarzı yapılaşmayı esas alıyoruz’

13 Aralık 2019, 14:51 - Okunma: 561

Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir, Özel İdare’nin köy mantığıyla şehir kurduğunu, kendilerinin ise imara açılacak yerlerde site tarzı yapılaşmayı önemsediklerini belirtti.Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon

Nazım İmar Planı ile ilgili basın mensuplarına bilgilendirmede bulundular. 
Ranta değil kente önem verdiklerini belirten Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kent çeperlerinde köy mantığı ile kentler kurulmaya çalışıldığını belirterek bu tarzın kentin geleceğine katkı sunmadığını hatırlattı. 
‘AMACIMIZ RANT DEĞİL, KENT’
İmar sorununun sürekli gündemde olduğunu belirten Eşbaşkan Demir, “Bizim temel amacımız herhangi bir kimseye, birilerine rant sağlayarak değil, oradaki bütün mülk sahiplerine ve konut sahiplerine eşit bir şekilde dağılımını sağlamaktır. Bizim o bölgede, şu anda esas aldığımız, önümüzdeki süreçte de daha çok site tarzı bir planlamayı çıkarmak. Tabi burada bizim temel sıkıntılarımızdan biri de şu: özellikle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile ciddi anlamda bir ilişkimizin olmamasıdır. Yani Özel İdare kendi başına bazı bölgeleri imara açıyor, ama yarın bu bölgelerin bu şehirle entegre olabileceği göz önünde bulundurulmadan kendileri bunu yapıyor. Şu anda daha imara açamadığımız, mücavir alan dışında olan bazı alanlar var, ama o alanların da açılabileceği göz önünde bulundurarak, şimdi yapmış olduğumuz Körük planında sanal yollar koymuşuz, ucu açık bırakmışız. İleride eğer bu alan belediye’ye verilirse, evet bu yol bu şekilde devam etmeli. Ama Özel İdare açtığı zaman bunu göz önünde bulundurmadan, sanki uydu bir yerleşim yeri olarak kalıyor ve sonraki süreçlerde de bunun sorunlarını yaşıyoruz” dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=