Lütfen bekleyin..



HDP’li vekil ve eş başkanlardan kayyım atamalarına tepki

10 Aralık 2019, 17:02 - Okunma: 763

Halkların Demokratik Partisi Batman İl başkanlığı, Hasankeyf Otelde düzenlediği kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelerek kentteki son gelişmeleri değerlendirdiler. Toplantıya HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile İkiköprü Belde Belediyesi Esbaşkanı Hatice Taş katıldı.


KAYYIM KARARI KALICI DEĞİL
Toplantıda konuşan HDP Milletvekili Tiryaki geçen hafta İkiköprü Belediyesine yapılan kayyum atamasına tepki göstererek belediyelere yapılan kayyım atamalarının, sadece görevlendirme olduğunu, kararın kalıcı olmadığını, iki ayda bir gözden geçirileceğini söyledi.  Kararı alanların hatadan dönme şansları olduğunu ifade eden Tiryaki, seçme ve seçilme hakkının açıkça gasp edildiği kararın hukuk dışı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta Batman’da partililere yönelik gözaltı ve tutuklamalara da dikkat çekerek tepki gösteren Milletvekili Tiryaki 30 partili arkadaşlarından 19’nun tutuklandığını ve buna bir anlam veremediklerini söyledi. Tiryaki bir an önce partileri üzerinde baskı ve yıldırma politikasına son verilmesi çağrısı yaptı.


“KENTİN İRADESİ OLMADAN TANITIM OLMAZ!”
Toplantıda konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise İstanbul’da yapılan Batman Tanıtım günlerine ne ilin Belediye başkanının nede 4 milletvekilinin davet edilmediğini belirterek tek taraflı yapılmak istenen bu tanıtım günlerinde ilin iradesinin olmamasının kabul edilebilir bir davranış olmadığını vurguladı.
İSTİFA EDEN BEKİRHAN EŞ BAŞKANI KARABULUT İÇİN AÇIKLAMA
HDP Batman il başkanlığı da partiden istifa eden Bekirhan Belediyesi eş başkanı Fırat Karabulut’un durumuyla ilgili açıklama yaptı.
HDP il başkanlığından yapılan açıklamada “31 Mart seçimlerinin ardından, yaklaşık 8 aylık bir süredir Gülüstan Sönük ve Fırat Karabulut Eş Başkanlık sistemi temelinde, meclis üyeleri ile beraber çalışmalarını yürütmektedirler. Ancak AKP/MHP iktidarının 19 Ağustos tarihinde belediyelerimize yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırı sonrası, iktidar cephesinden kimi kesimler tarafından psikolojik bir savaş, özel olarak yürütülmüştür. Bekirhan Belediyesi eş başkanı Fırat Karabulut, kayyım atamasından korktuğu için 20 Kasım’da HDP’den istifa etmiştir. İstifa kararının ardından Karabulut: Belediye meclis üyelerine ve Bekirhan halkına: parti ile bir sorunu olmadığını, korktuğu için istifa ettiğini açıkça belirtmiştir.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=