Lütfen bekleyin..



İHD’den İnsan hakları günü açıklaması

10 Aralık 2019, 17:00 - Okunma: 794

İnsan hakları derneği Batman şubesi “10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası” nedeniyle dernek binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İHD yöneticilerinin katıldığı Basın metnini İHD Şube Eş Başkanı Av. Devran Yıldız okudu. Yıldız açıklamasında “Bugün BM İnsan Hakları Evrensel

Bildirgesi’nin kabul edilişinin 71. yıl dönümü. İnsan hakları, evrenseldir. Irk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, insanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devredilmesi mümkün olmayan haklarının tamamını oluşturmaktadır. Uluslararası bildirgenin, insanın doğuştan kazandığı hakların dokunulmazlığını ve kutsallığını koruma altına aldığını, bu vesileyle yeniden hatırlatma ihtiyacı hissederken, taraf devletleri, başta yaşam hakkı ve işkence yasağı olmak üzere insan hakları ihlallerine karşı önleyici bir duyarlılığa sahip olmaya ve sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=