Lütfen bekleyin..



Baro’dan ‘İnsan Hakları’ günü mesajı

10 Aralık 2019, 16:51 - Okunma: 503

Batman Barosu Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Bugün BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 71. yıl dönümü. İnsan hakları, evrenseldir. Irk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin,

 insanlık ailesinin bütün üyelerinde bulunan haysiyetin ve bunların eşit ve devredilmesi mümkün olmayan haklarının tamamını oluşturmaktadır. İnsan hakları herkes için  onur ve özgürlüktür. Bu nedenlerle çok fazla çalışmalıyız. Değerli Basın Emekçileri, Saygıdeğer İnsan Hakları Savunucuları, Her insanın, evrensel haklar bağlamında hakları ile birlikte, herhangi bir hak ihlaline uğramadan yaşamını onurlu ve insanca yaşayabileceği bir dünya oluşturmak olasıdır. Bu ancak ve ancak insan hakları ile mümkündür. Biz Batman barosu avukatları ve insan hakları savunucuları; BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 71. yıl dönümü olan bu günde; Tüm Dünyayı, başta yaşam hakkı ve işkence yasağı olmak üzere insan hakları ihlallerine karşı sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Hak ihlalerinin yaşanmadığı, gözyaşlarının akmadığı,insanların sömürülmediği bir dünya umuduyla.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=