Lütfen bekleyin..



Batman tanıtım günlerine yoğun ilgi

08 Aralık 2019, 17:04 - Okunma: 812

Tarihi ve kültürel değerleriyle birçok medeniyete tanıklık eden ve Batman’ın sahip olduğu tüm değerleriyle Türkiye’nin mozaiği olan İstanbul’da Batman Valiliği öncülüğünde ilk defa düzenlenen ve 4 gün süren “Batman Tanıtım Günleri” İstanbul Yenikapı’da muhteşem bir şekilde sona erdi.20 kiloluk içli köfte ile 115 metrelik cevizli sucuk ile dünya rekorunun kırıldığı etkinliğe Batman ve ulusal basından çok sayıda gazeteci katıldı.

ONBİNLER ZİYARET ETTİ
Bir çok ulusal TV ve haber ajanslarının ilgi gösterdiği Yenikapı etkinliğine İstanbul’da ikamet eden hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi.
İL PROTOKOLÜ VE ODALAR TAM KADRO KATILDI
Kutlamalarda Batman’lı ünlü sanatçı Cengiz İmren ile Celal Gümüş, Mehmet Şah Dicle Tayfun, eyvan grubunun yanı sıra folklor ekipleri de katıldı. Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, İl yöneticileri, İstanbul’dan çok sayıda ilçe Belediye Başkanı, Akparti il başkanı Akif Gür, İl genel meclisi başkanı Abdulvahap Akbaş, Oda ve STK başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda hemşehrimiz fuarda buluştu.


Batman Tanıtım günleriyle ilgili konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Batman’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle kadim bir şehir olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehirlerin tanıtımı için başlattığı bu projeye Batman’ın dahil olmasından dolayı memnun olduklarını, Batman için ilk olan tanıtım günlerini bundan sonra daha kapsamlı yapılması için çabalayacaklarını ifade etti.  


Daha sonra bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin ise, Batman’ın sıcaklığını, bereketini ve Batman’ın sıcak insanlarını İstanbul’a getirdiklerini belirterek, “Bizler Batman’ın bu güzelliklerini İstanbullularla bir araya getirmek için buraya geldik.  İstanbulluların buradaki hemşerilerimizin ve İstanbul’da yaşayan tüm bölge İnsanın sıcak ilgisiyle karşılaştık. Bizleri kucakladılar kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız; birliğimizin, beraberliğimizin daim olması için bir katkı sunmaktır. Batman’ı ziyaret etmek isteyenler, son derece modern ve hareketli bir şehirle karşılaşacaklar. Batman sizleri bekliyor” diye konuştu. 


Batman’da faaliyet gösteren lokanta ve lezzet mekanlarının olduğu alanda gün boyu vatandaşlar, İstanbul’da Batman’ın yemeklerini tatma imkanı buldu. Alanda kurulan stantları tek tek gezen konuklar, Batman’ı daha yakından tanıdılar. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=