Lütfen bekleyin..



‘Döner sermaye sistemi çökmüştür’

06 Aralık 2019, 13:40 - Okunma: 555

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sağlık tesislerinin çoğunda döner sermaye ödeyemez hale geldiğini ileri sürerek döner sermaye sisteminin çöktüğünü belirtti. Mevcut döner sermaye yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirten Yalçın

, mevcut döner sermaye sisteminin sağlık çalışanlarının iş barışını zedeler duruma geldiği ifade etti.  Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Yalçın, “Döner sermayedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, daha adil ve hakkaniyetli bir sistemin inşa edilmesi için mücadele ettiğimizin ve edeceğimizin bilinmesini isteriz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları çalışma şartlarının zorluğuna rağmen mesleklerini icra ederken insani değeri yüksek bir fedakârlık örneği göstermektedir. Aynı fedakârlık sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda da gösterilmelidir. Sağlık Sen Genel Merkezimiz tarafından daha adil ve hakkaniyetli bir döner sermaye modeli Sağlık Bakanlığımıza iletilmiş ve de takibi yapılmaktadır. Çok zor şartlarda ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri döner sermaye ücretlerini alabilmeleri için gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak hayata geçirilmelidir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=