Lütfen bekleyin..



Kıra dağına lavanta bitkisi

28 Kasım 2019, 15:15 - Okunma: 574

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen ve İl Müdürlüğümüzün uyguladığı proje kapsamında Batman'da 16 ayrı noktada, çiftçilere alternatif ürün olarak ilk kez lavanta ekimi yapıldı.GAP Kalkınma İdaresi'nce 385 bin lira bütçe ile çiftçilere dağıtılan lavanta fidanları, düzenlenen iki ayrı törenle ekildi.Batman merkez Tilmerç Mahallesi il

e Kıra Dağı Mesire Alanı'nda düzenlenen törene; Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, Ak Parti İl Başkanı Akif GÜR, Kurum müdürleri, Tarım Danışmanları, STK Temsilcileri ve çiftçiler katıldı.Konu ile ilgili bir konuşma yapan Vali Hulusi ŞAHİN;" Bir yıldır Batman Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Enstitüsü, Ziraat Odası ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları araştırmalar sonucunda Batman ikliminin lavantaya uygun olduğunu gördük. Bir yıllık bir çalışmanın meyvelerini toplamak için bir araya geldik. 17 ayrı lokasyonda bu sene deneme üretimleri yapacağız. Buradan elde edeceğimiz sonuçlara göre önümüzdeki sene çiftçimizi yönlendireceğiz. " diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=