Lütfen bekleyin..



25 bin öğrenciye Ağız ve Diş Sağlığı taraması

27 Kasım 2019, 15:22 - Okunma: 559

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk döneminde 25 bin öğrencinin ağız-diş taraması yapılarak 15 bin 210 öğrenciye florürlü vernik uygulaması yapıldı.İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Koruyucu Ağız Diş Sağlığı çalışmalarının en önemli yapı

taşı florürlü vernik uygulamasıdır. Uygulama 5-12 yaş aralığındaki çocuklarda yeni çıkan dişleri çürüğe karşı korumak için diş yüzeyine sürülerek gerçekleştirilmektedir. Diş hekimlerimiz tarafından anasınıfı dahil ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yılda iki kez florürlü vernik uygulaması yapılmaktadır. Florürlü vernik, etkin miktarda flor içermesi ve yutma riskinin az olması gibi nedenlerden dolayı, günümüzde çocuklarda en çok kullanılan ve güvenilir olan topikal florür materyalidir. Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı (KADS) kapsamında, okullarda 60 ayını doldurmuş anasınıfı ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine her eğitim öğretim yılında yılda iki defa florürlü vernik uygulanmaktadır” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=