Lütfen bekleyin..



‘Bir Kadın Uyanıyor’ adlı tiyatro oyunu ayakta alkışlandı

24 Kasım 2019, 15:52 - Okunma: 517

Batman Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Sevilay Saral’ın gerçek hayattan yola çıkarak yazdığı, yönetmenliğini ise Aysel Yıldırım’ın yaptığı ve Ferda Kaynar’ın oynadığı "Bir Kadın Uyanıyor” adlı tek kişilik tiyatro oyununu seyirciyle buluşturdu.

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen 90 dakikalık 2 perde halinde Aysel Yıldırım'ın oynadığı tek kişilik tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Tiyatro oyununa Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, HDP Batman Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile çoğunluğu kadınlardan oluşan tiyatroseverler izledi.
KADINLARDAN OLUŞAN TİYATROSEVERLER İZLEDİ
'Bir Kadın Uyanıyor' adlı tiyatro oyununda: "Alev; 45'inde, dul, çalışıyor, iki çocuk annesi... 15'inden 45'ine, çeyiz sandığında ne sakladıysa ortaya seriyor. İlk gençliğini, evliliğini, boşanmasını, yeniden kurduğu hayatını, Alev'in ateşle imtihanını anlatıyor.../ Bugüne dek sadece kadınlara anlattı, şimdi kadın, erkek, hem kadın hem erkek, herkese anlatıyor. Bir Kadın Uyanıyor... Ve soruyor: "Hayatı boyunca kaç kez uyanır insan?” Bir kadının evliliği sürecinde, kocası ile yaşadıkları değişimi ve başından geçen tatsız olayları anlatan oyun, sanatseverlerce büyük bir beğeni gördü.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=