Lütfen bekleyin..



HDP 3. Olağan kongresi yapıldı

12 Kasım 2019, 12:21 - Okunma: 927

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, gerçekleştirilecek olan 3'üncü Olağan Kongre öncesi, Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu’nda halk toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, partisine dönük baskılara dikkati çekti. Tiryaki, “Ya geçtiğimiz yüz yıl olduğu

gibi gene paramparça olacağız ya da fırsat ayağımıza kadar gelmişken halkımızın kaderini değiştireceğiz. Ve bu yüz yılı Kürt halkını ve Kürdistan'da yaşayan diğer halklar için özgürce yaşayan topraklar haline getireceğiz. Halklarımız çok ağır bedeller ödüyor. Dünyanın en barbar örgütünü yok ederken sadece Kürt halkı veya Kürdistan halkları için değil, tüm dünya için mücadele ederken en az 10 bin insanımız bedel ödedi. IŞİD bir günde Irak'ın en büyük kentini ele geçirdi. Suriye devletinin, koalisyon ülkelerinin yapamadığını, yiğit Kürt evlatları ile enternasyonalist savaşçılarının yürüttüğü görkemli mücadeleyle başarıya ulaştı" diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=